Antena Căutare

Daciotii: Am ajuns in Mongolia

In urma cu o saptamana, pe un apus de Soare de poveste, printre crestele albe cu zapada ale muntilor Altai, am ajuns la gardul cu sarma ghimpata de la punctul de frontiera Tasanta din Republica Altai, Rusia.

Inca de la un post de control aflat cu cativa kilometri inainte am fost anuntati ca e inchis, asa ca ne-am intors sub un deal, unde mai erau doua masini, una de Mongol Rally si alta a unei familii care calatoreste prin lume. Am campat acolo, iar imediat dupa apusul Soarelui s-a lasat foarte frig. Am facut cate o supa la plic, ne-am mai incalzit cu o tuica, cu un gin de la o echipa de americani si apoi ne-am bagat in saci, ca era frig rau si batea vantul.

In Republica Altai traiesc oameni de nationalitate altai, budisti, dar in acel sat de granita si in cateva din apropiere sunt kazahi. De asta, seara se revarsa glasul muezinului peste platoul inconjurat de munti. Si dincolo de granita mongola tot sate mici de kazahi sunt, dar din cate am inteles tot tind sa plece in Kazahstan.

Citeste continuarea in Jurnalul!

Fenomen astrologic rar: maine vom fi fascinati de luna albastra!... Un chinez s-a autoexpediat prin posta pentru a face o surpriza. Aventura era sa il coste viata! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x