De ce Jack n-a putut fi salvat în „Titanic“. Regizorul producției a oferit răspunsul cât se poate de simplu

James Cameron, regizorul poate celui mai cunoscut film, „Titanic”, a răspuns la câteva curiozități legate de realizarea filmului și de conceperea poveștii.

James Cameron, regizorul poate celui mai cunoscut film, „Titanic”, a răspuns la câteva curiozități legate de realizarea filmului și de conceperea poveștii.

În interviul acordat revistei Vanity Fair, Cameron lămurește de ce Jack a avut un sfârșit trist. El nu mai putea fi salvat.

Răspunsul este foarte simplu, pentru că aşa scrie la pagina 147( a scenariului), că Jack moare. Evident, a fost o alegere artistică, uşa era suficient de mare pentru a o ţine pe ea, dar nu destul de mare să-l susţină şi pe el. Cred că este oarecum prostesc, sincer, că avem discuţia asta 20 de ani mai târziu. Dar arată că filmul a fost eficient în a-l face pe Jack atât de îndrăgit de public încât să-l doară văzându-l că moare“, a clarificat James Cameron.

Momentul în care Rose își ia adio de la Jack este poate cel mai emoționant din toată pelicula.

Acum douăzeci de ani, în luna decembrie, „Titanic” a ajuns în cinematografe. A avut încasări record de 210 milioane de dolari și a continuat să spargă mai multe înregistrări la box-office, cu un transfer de peste 2 miliarde de dolari. A fost nominalizat pentru 14 Oscaruri și a ajuns la un total de 11, inclusiv pentru cel mai bun film și regizor pentru Cameron. Publicul a mers acasă cu lacrimi în ochi, iar Jack și Rose au rămas în inimile lor.

Foto: daily mail

Ultimele știri