De ce pisica neagră aduce ghinion și cum de norocul poate fi atras de o banală potcoavă? Tu te-ai întrebat vreodată de unde vin superstițiile?

 
+4 click pentru
galerie

De ce pisica neagră aduce ghinion și cum de norocul poate fi atras de o banală potcoavă? Tu te-ai întrebat vreodată de unde vin superstițiile? Originea acestor superstiții este interesant de exploatat, iar descoperirile cu siguranță te vor uimi! Nu ne crezi?

Atunci, să le luăm pe rând:

De ce e rău când ne iese în cale o pisicuță neagră?

Tocmai în Evul Mediu , oamenii se fereau de felinele negre. Motivul era unul întemeiat: pisicile negre trăiau în apropierea vrăjitoarelor. Mai târziu oamenii au echivalat aceste ființe torcătoare cu întruchipa­rea diavolului. În popor se spune că dacă pisica neagră trecea prin faţa cuiva, acela credea că necuratul ar fi cu ochii pe el. 

Potcoava aduce noroc pentru că vrăjitoarele se temeau de cai

Tot în Evul Mediu, potcoava a devenit un simbol al norocului. De ce? În Evul Mediu, oamenii erau conștienți că vrăjitoarele fug de cabaline, astfel încât agățau potcoave de uși.

Legenda spune că Sf. Dunstan (un fierar englez), ar fi fost ţintuit cu o potcoavă de piciorul diavolului care i-ar fi garantat că va ţine răul departe de casele oamenilor dacă va rezistă legat şi dacă le va recomandă  să-şi bată potcoave pe uşi.  Altă legendă ne descrie legătură dintre zeiţă lunii celebrată de păgâni şi potcoavă care reprezenta simbolul acesteia. 

Trifoiul cu patru foi, semn de fericire garantată

Nu doar irlandezii cred că trifoiul cu patru foi atrage după sine norocul. Din cele mai vechi timpuri, trifoiul cu patru foi este asociat șansei. Unii cred că această su­perstiţie vine de la magicienii Evului Mediu, care creau poţi­uni de dragoste din această plantă. Efectul era unul garantat.

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe