Antena Căutare

De ce Regina Elisabeta a II-a nu a mers la școală și ce educație a primit, de fapt, Monarhul

Fiind membru al Familiei regale și o prințesă reală, mulți se așteapta ca Regina Elisabeta să fi urmat cursurile celor mai prestigioase școli. Dar acest lucru nu este adevărat căci Majestatea Sa nu a mers niciodată la cursuri.

regina elisabeta intr-o rochie inflorata in timp ce bea vin dintr-un pahar transparent Galerie
Fiind membru al Familiei regale și o prințesă reală, mulți se așteapta ca Regina Elisabeta să fi urmat cursurile celor mai prestigioase școli. Dar acest lucru nu este adevărat căci Majestatea Sa nu a mers niciodată la cursuri | Getty Images

Prințesa Elisabeta nu a mers nici măcar la o școală privată. Spre deosebire de ea, fiul său, Prințul Charles a studiat la Hill House din Londra după ce a urmat cursurile școlii pregătitoare Cheam și Gordnonstoun, ca tatăl lui.

La fel ca majoritatea copiilor regali care au venit pe lume înaintea ei, Elisabeta a fost educată acasă, împreună cu sora ei. Cele două aveau o guvernantă, Marion Crawford, dar și alți tutori care se ocupau de educația lor aleasă.

Citește și: Meghan Markle, acuzată că o batjocorește pe Regina Elisabeta a II-a. Ce gest a făcut soția Prințului Harry

De ce nu a mers Regina Elisabeta a II-a la școală

Înainte cu zeci de ani, copiii regalilor nu obișnuiau să meargă la școli obișnuite. Aceștia erau educați acasă, acolo unde rămâneau și în siguranță.

Prințesa Elizabeta a învățat de la mama ei să citească. Până la împlinirea vârstei de șapte ani, educația ei s-a limitat la citit, scris, învățarea limbii franceze, lecții de pian și dans. Din acel moment, guvernanta Marion Crawford a devenit responsabilă cu educației tinerei.

Citește și: Meghan Markle a împlinit 40 de ani. Mesajele pe care le-a primit de la Familia Regală a Marii Britanii

După ce tatăl său a devenit rege în 1936 și Elisabeta a devenit moștenitorul principal, Prințesa a început să studieze istoria constituțională și dreptul cu Henry Marten de la Colegiul Eton.

De asemenea, a luat lecții de religie de la Arhiepiscopul de Canterbury și a avut alți profesori pentru disciplinele speciale, precum franceză, germană și muzică.

„Deși și-a petrecut o mare parte din copilărie cu bone, Prințesa Elisabeta a fost influențată foarte mult de mama ei. Ea „i-a insuflat o credință creștină devotată, precum și o înțelegere profundă a cerințelor vieții regale”, explică publicația History.

De asemenea, conform sursei citate, bunica ei - Regina Maria, consoarta regelui George al V-lea, le-a învățat pe Elizabeth și sora ei, Margaret, despre „aspectele mai fine ale etichetei regale”.

Kate Middleton ar putea fi prima Regină licențiată

Dacă Kate Middleton devine Monarh, ea ar fi prima Regină britanică cu o diplomă de facultate.

Cu toate acestea, Washington Post scrie că nici Ducesa de Cambridge, nici Elisabeta a II-a nu ar fi cele mai educate Regine din istoria britanică.

Citește și: Prințesa Elisabeta a Belgiei nu îmbracă rochii, ci uniforma militară. Fiica Regelui Filip, primul an la Academia Militară Regală

„Regina cu cea mai largă educație și cel mai profund intelect a fost probabil geniala Regină Elisabeta I, care învăța latina la vârsta de 5 ani”, relatează publicația.

Regina Elisabeta I a studiat ani de zile cu tutori și a învățat să vorbească fluent șase limbi.

Un bărbat a găsit în subsolul casei o ușă secretă, cu avertisment pe ea. Peste ce a dat când a deschis-o... Stephen și Rachel Greenwood au reușit să aibă un copil după 21 de ani. Ce spune bărbatul că a făcut și a dat roade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x