Antena Căutare

De Dragobete, Jurnalul Naţional îţi aduce un tricou special, cu un mesaj la fel de special: Te iubesc româneşte!

Declară-ţi iubirea neaoş, aşa cum doar românii adevăraţi ştiu! De Dragobete, Jurnalul Naţional îţi aduce un tricou special, cu un mesaj la fel de special: Te iubesc româneşte!

Declară-ţi iubirea neaoş, aşa cum doar românii adevăraţi ştiu! De Dragobete, Jurnalul Naţional îţi aduce un tricou special, cu un mesaj la fel de special: Te iubesc româneşte!


Un tricou pe care să îl dăruieşti persoanei dragi sau, de ce nu, să îl porţi chiar tu. Aşadar, nu pierde Jurnalul Naţional de marţi împreună cu tricoul de Dragobete, la preţul de numai 8,88 lei.


Sărbătoarea dragostei la români, concurată, de mai mulţi ani, de sărbătoarea de import a Sfântului Valentin, Dragobetele era odinioară aşteptat cu drag în lumea satului românesc. Băieţii şi fetele respectau întotdeauna sărbătoarea pentru a fi îndrăgostiţi tot timpul anului. Se spunea că în situaţia în care, în această zi, o fată nu întâlneşte nici un băiat, tot anul nu va fi iubită.


În această zi, fetele, dar şi nevestele tinere obişnuiau să adune apă din zăpada netopită pe care o foloseau în anumite zile, spălându-şi ritualic faţa pentru ca tenul să le rămână frumos.


Din bătrâni se spune însă că Dragobetele ar fi fost fiu al Babei Dochia, numită şi Baba Marta, ale cărei zile sunt ţinute la început de Martie, timp ritual de nouă sau douăsprezece zile, egal cu durata urcuşului Babei Dochia cu oile, la munte, pe baza cărora se fac previziuni, numind, pentru fiecare zi, câte o femeie în vârstă şi, în raport cu vremea frumoasă sau urâtă, este apreciată şi firea persoanei.


Tot în ziua de Dragobete, pe lângă şnurul alb-roşu, fetele obişnuiau să poarte la gât un mărţişor confecţionat dintr-un bănuţ din argint. Obiceiul din 24 februarie a fost preluat, ulterior, şi în cea dintâi zi de martie, bănuţul protector fiind prins şi la gâtul sau la mânuţele copiilor.

Până şi ateii vor începe să creadă în Dumnezeu! Chipul Fecioarei Maria a apărut într-un loc neobişnuit... TESTUL care îți spune cât durează dragostea: Un calcul simplu îți arată cât va dura relația ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x