De ziua sa de nume, Papa Francisc a făcut un cadou extraordinar bolnavilor de COVID-19 din România: „O îmbrățișare din partea Sfântului Părinte”

Papa Francisc, născut Mario Jorge (Gheorghe), a trimis un cadou românilor, de ziua sa onomastică. Cinci ventilatoare pornesc sre spitalele de la noi din țară, „ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte”.

De ziua sa de nume, Papa Francisc a făcut un cadou extraordinar bolnavilor de COVID-19 din România

Profimedia

O veste extraordinară pentru România vine direct de la Vatican. Papa Francisc s-a rugat pentru români și a donat cinci ventilatoare pulmonare, măști și combinezoane.

Materialele donate au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică). Mai exact, este vorba despre cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

Mesajul emoționant al Papei Francisc a fost transmis de cardinal, care stătea lângă camioanele cu echipamente.

„Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă.

Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale.

Un semn foarte frumos, ce vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primește, ci face cadouri pentru ceilalți”, a transmis Krajewski.

Citește și:

Sfântul Gheorghe NU a fost sfânt! Un Papă a recunoscut adevărul! Cine a fost, de fapt, martirul neînfricat, care s-ar fi luptat cu un balaur, ca să salveze o domniță

În mod semnificativ, gestul papei Francisc a fost anunțat în ziua unui Sfânt venerat în România, Sfântul martir Gheorghe, „purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe), potrivit Vatican News.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri