Antena Căutare

Declarațiile care au revoltat credincioși din toate colțurile lumii: ”Religia e o boală mintală! Crearea lumii în șapte zile are legătură cu schizofrenia!”

Un om de știință a declarat că ”religia este asemănătoare unei boli mintale”, iar afirmația zdrobitoare a stârnit rapid critici pe rețelele de socializare. 

Un om de știință a declarat că ”religia este asemănătoare unei boli mintale”, iar afirmația zdrobitoare a stârnit rapid critici pe rețelele de socializare.

Robert Sapolsky, de profesie neuroendocrinolog și profesor la Universitatea Standford, a declarat că este de părere că religia este o boală.

”Am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, care spune despre el că este ateu.

Ba mai mult, el a comparat religia cu schizofrenia în timpul cursurilor pe care le susține. Mai exact, el este de părere că modul în care se comportă „profeții” din textele religioase sunt acțiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești „extrem de formative și care au legătură cu schizofrenia”.

Ba mai mult, profesorul este de părere că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale.

50 de ani de la „Primăvara de la Praga”! Încercarea lui Dubcek și răspunsul Moscovei... Aşa ceva NU există! Un mire a propus un joc la nunta lui şi a fost răzbunarea perfectă. Mărturisirea care i-a şocat pe t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x