Antena Căutare

Descoperire arheologică! Patru sicrie antice au fost descoperite la Huedin

Descoperire uimitoare la Huedin! Arheologii au găsit o criptă cu patru sicrie ale unei familii nobile care a trăit acum 400 de ani. Într-unul dintre ele, a fost înmormântată o fetiţă de 3-4 ani, depusă pe un pat de flori.

Descoperire uimitoare la Huedin! Arheologii au găsit o criptă cu patru sicrie ale unei familii nobile care a trăit acum 400 de ani. Într-unul dintre ele, a fost înmormântată o fetiţă de 3-4 ani, depusă pe un pat de flori. Cripta a fost descoperită în timpul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Reformate din oraş.

În timp ce arheologii săpau în interiorul Bisericii Reformate din Huedin, în zona absidei, au descoperit o criptă prăbuşită. Sub ea, o altă criptă, care era intactă. În aceasta au fost găsite cele patru sicrie: două de adulţi şi două de copii. Unul dintre ele, ornamentat cu ţinte de argint a fost dechis. În sicriu se aflau rămăşiţele unei fetitiţe aşezată pe un pat de flori, prinse cu panglici de mătase. Este o practică folosită în Evul Mediu pentru că anumite flori încetinesc procesul de descompunere.

Astfel de cripte au mai fost descoperite în Transilvania în urmă cu 120 de ani. Din echipa de arheologi fac parte şi studenţi, care se bucură că au luat parte la o astfel de descoperire.

Specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și ai Muzeului de Etnografie Cluj , au început desfacerea și prelevarea conținutului unei cripte intacte de secol XVII din interiorul bisericii menționate. În acesta, au fost descoperite patru sicrie.

Restaurantele din Italia au început să folosească paie din paste pentru e reduce consumul de plastic... Bostanii, decorul perfect de toamnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x