Antena Căutare

Descoperire arheologică pe malul Prutului: a fost găsit un templu uriaș, vechi de 7.000 de ani

Arheologii din Botoșani, Iași și Suceava au descoperit, în cadrul culturii Cucuteni, o megastructură impresionantă de peste 1.000 de metri pătrați

Arheologii din Botoșani, Iași și Suceava au descoperit, în cadrul culturii Cucuteni, o megastructură impresionantă de peste 1.000 de metri pătrați.

Potrivit lui Aurel Melniciuc, arheolog și director al Muzeului Județean de Istorie Botoșani, megastrutura descoperită este unică în preistoria românească. Uriașa așezare cucuteniană, în interiorul căreia a fost descoperită megastructura, se află pe malul Prutului, aproape de localitatea Ripiceni, notează playtech.ro.

Specialiştii spun că nu s-a mai descoperit o structură atât de mare, iar vechimea se estimează că ar fi de 7.000 de ani. Deocamdată, cercetările continuă, inclusiv cu ajutorul determinărilor magnetometrice, care au reliefat dimensiunile gigantice ale structurii. Ca săpătură, doar 100 de metri pătraţi au putut fi cercetaţi cu ajutorul şpaclului şi periuţei.

"Voi rămâne văduv la 30 de ani". Un bărbat a aflat că iubita sa va muri, chiar înainte de prima lor întâlnire... Unul dintre cei mai mari vulturi din lume zboară deasupra României, după 83 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x