Antena Căutare

Descoperire: Balenele sunt capabile sa imite limbajul uman

Balenele sunt capabile sa imite sunete asemanatoare cu vorbirea. Descoperirea a fost facuta de cercetatorii americani care au studiat balenele albe.

Cercetatorii au descoperit ca balena alba sau beluga e capabila sa scoata sunete mult mai joase decat in mod normal. In timpul unor scufundari in ocean, ei au observat o balena in varsta de 9 ani, numita Noc, care emitea sunetele asemanatoare cu limbajul uman. Dupa mai multe studii, au ajuns la concluzia ca mamiferul marin avea abilitatea de a schimba presiunea din cavitatea sa nazala pentru a produce respectivele sunete.

"Potrivit observatiilor noastre, balena a fost nevoita sa-si modifice macanica vocala pentru a scoate acele sunete” a declarat Sam Ridgway, presedintele Fundatiei Nationale a Mamiferelor Marine.

Balenele sunt cunoscute si sub denumirea de „canarii marilor” deoarece emit sunete extrem de inalte.

"In mod cert, sunetele pe care le-am inregistrat reprezinta o incercare a belenei de a imita limbajul uman” a adaugat cercetatorul.

FOTO: vancool.com

Cum se impart vedetele: care-s cu Obama, care-s cu Romney... Dragostea in vremea nazismului: a evadat de 200 de ori pentru a-si vedea iubita!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x