Antena Căutare

Descoperire controversata: mormantul lui Iisus si al... familiei sale!

Arheologii care au analizat o camera mortuara din secolul I au descoperit un sicriu ce are o inscriptie reprezentand cea mai veche dovada a existentei lui Iisus. Descoperirea este controversata, fiind vorba despre un mormant al Mantuitorului si familiei sale intemeiate cu Maria Magdalena.

Cel mai controversat mormant al omenirii revine in atentie. Asa zisul mormant al lui Iisus si al familiei sale a scos la iveala sicrie cu inscriptii religoase, invocand invierea.

Potrivit Daily Mail, arheologii s-au folosit de o camera video conectata la un brat robotic pentru a examina locul situat in Ierusalim.

Astfel, au descoperit un set de sicrie care dateaza din secolul I. Pe capacul unuia dintre aceste sicrie de piatra, cunoscute si sub numele de osuare, se afla inscriptionat un text in limba greaca. In traducere, acesta inseamna: „Domnule divin, ridica-te, ridica-te".

Pe un alt sicriu este desenat un peste care tine un obiect intre dinti si despre care arheologii cred ca se refera la povestea in care profetul Iona a fost inghitit de o balena.

Noua descoperire a fost facuta la doar cativa metri distanta de mormantul lui Iisus scos la lumina de catre arheologi in anii '80. In acest mormant, se presupune ca a fost ingropat alaturi de Maria Magdalena, cu care a intemeiat o familie.

Din cauza apropierii acestora, arheologii sustin ca sicriul inscriptionat si cel cu pestele desenat pe capac confirma autenticitatea mormantului lui Iisus din Ierusalim.

Foto: Daily Mail

Marea Britanie: Barbatul cu jumatate de scalp lipsa este din nou intreg... DRAMATIC! Femeia cu transplant de fata NU stie cum arata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x