Antena Căutare

Descoperire impresionantă făcută de nişte alipinişti: Două mumii îngheţate, găsite la 5.270 de metri altitudine

Mai mulţi alpinişti din Mexic, care urcau pe vulcanul Pico de Orizaba pentru a recupera rămăşiţele mumificate ale unei persoane, au descoperit, în apropierea acesteia, un al doilea trup.

Mai mulţi alpinişti din Mexic, care urcau pe vulcanul Pico de Orizaba pentru a recupera rămăşiţele mumificate ale unei persoane, au descoperit, în apropierea acesteia, un al doilea trup.

Potrivit autorităţilor locale, corpurile mumificate şi congelate ale celor două persoane au fost găsite la 5. 270 de metri altitudine.

La sfârşitul săptămânii trecute, şase alipinişti au descoperit accidental corpul unei persoane care se presupune că ar fi murit în timp ce încerca să urce pe vulcan, în urmă cu aproape 50 de ani. Imediat, ei au alertat Crucea Roşie Mexic, iar în zilele următoare, când au mers să recupereze rămăşiţele acestuia, au descoperit un al doilea trup, la 11 ore după ce au plecat pe vulcan.

"Iniţial, am plecat să recuperăm doar un trup, alpiniştii implicaţi în această misiune au găsit un al doilea trup, la 150 de metri distanţă.", a mărturisit Navarro, primarul localităţii Chalchicomula de Sesma.

Pentru a finaliza cu bine această intervenţie, alipiniştii au solicitat un elicopter, pentru ca cele două trupuri să fie aduse în siguranţă. De asemenea, specialişti din trei state, Franţa, Spania şi Marea Britanie, au fost chemaţi pentru a ajuta la identificarea corpurilor, deoarece există registre cu alpiniştii profesionişti dispăruţi pe vulcan în acea perioadă.

Sursa: abc.es

Imagini de excepţie: Cele şapte MINUNI ale lui Ceauşescu! Din mâna conducătorului s-au născut bijuteriile României... "ESTE UN MIRACOL!". Ce au surprins camerele de supraveghere lângă casa unui preot (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x