Antena Căutare

Descoperire istorică. Al Doilea Război Mondial a fost prevestit într-un film!

Numit ”High Treason”, filmul regizat de britanicul Maurice Elvey a fost considerat în epocă un fel de competitor al faimosului ”Metropolis.” Prezicând în linii mari un al doilea Război Mondial, acesta a rămas pierdut timp de 80 de ani, până când recent a fost descoperit în Alaska

Numit ”High Treason”, filmul regizat de britanicul Maurice Elvey a fost considerat în epocă un fel de competitor al faimosului ”Metropolis.” Prezicând în linii mari un al doilea Război Mondial, acesta a rămas pierdut timp de 80 de ani, până când recent a fost descoperit în Alaska.

Filmele cu tentă științifico- fantastică făcute dinaintea Celui De-al Doilea Război Mondial sunt extrem de puține și adesea sunt considerate produse vizionare. Totuși, spre deosebire de capodopera lui Fritz Lang, ”High Treason” a intrat în completă uitare, pelicula pierzându-se de-a lungul istoriei.

Construit în două versiuni, una mută și una cu sunet, cea din urmă a fost considerată pierdută pentru totdeauna. Recent, însă, un colecționar de filme din Washington a dorit să-și vîndă micul de depozit de filme unor specialiști în restaurarea de peliculă veche. Dezinteresați de ce are colecționarul are de oferit, specialiștii au trimis totuși filmoteca acestuia în Alaska, de vreme ce acesta avea niște filme în legătură cu Polul Nord.

Specialiștii din Nordul înghețat au fost surprinși că printre filmele cu baleniere, urși polari și alte atracții turistice Alaskeze, au găsit și varianta cu sunet a filmului ”High Treason.”

Construit în jurul unei scenete de teatru a lui Noel Pemberton, povestea filmului plasează omenirea în jurul a patru mari puteri mondiale: Imperiul Statelor Atlantice care include America de Nord și Sud, China, Japonia și Federația Statelor Europene. O a treia entitate politică numită Liga Păcii încearcă să aplaneze cele două mari superputeri dar nu reușesc, situația ducând la război.

Continuarea pe Playtech.ro.

Butoanele de la lift, în TOP 3 cele mai murdare locuri. Care sunt obiectele de care ar trebui să te ferești... Cele mai radioactive locuri de pe planetă! Omenirea este încă expusă la riscuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x