Antena Căutare

Descoperire ISTORICĂ! Există APĂ în spațiu, la o distanță mică de Pământ

A fostă descoperită apă înghețată în regiunile polare umbrite ale Lunii, pentru prima dată în istorie, aceasta putând furniza în viitor apă potabilă, oxigen și combustibil pentru coloniile oamenilor pe acest satelit al Pământului.

A fostă descoperită apă înghețată în regiunile polare umbrite ale Lunii, pentru prima dată în istorie, aceasta putând furniza în viitor apă potabilă, oxigen și combustibil pentru coloniile oamenilor pe acest satelit al Pământului.

Descoperirea a fost făcută prin intermediul unor scanări efectuate cu ajutorul înaltei tehnologii.

Potrivit experților, gheața există în zonele umbrite permanent din regiunile polare ale lunii.

Cercetătorii au folosit o tehnică de imagistică prin care poate fi făcută diferența între diferite tipuri de apă, inclusiv la suprafață, absorbită în sol sau parte din minerale.

Anterior, a fost identificată apă în solul Lunii, dar se crede că aceasta este prima dată când a fost detectată apă la suprafața satelitului.

Gheață de la suprafața Lunii a fost localizată la aproximativ 3,5% din zonele umbrite ale acesteia.

Cercetătorii consideră că această descoperire ar putea duce la identificarea apei înghețate și pe Mercur și pe planeta pitică Ceres.

VIRAL. O cafenea servește înghețată în formă de… cățeluși. Specialitățile sunt atât de realiste, încât unii clienți le r... Motivul halucinant pentru care o femeie și-a părăsit logodnicul la o săptămână înainte de nuntă! Ce a găsit în telefon a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x