Antena Căutare

Descoperire miraculoasă, după 2.200 de ani! Oamenii de știință au rămas fără cuvinte când au găsit minunea sub pământ!

O descoperire recentă a uimit lumea de pretutindeni și nimeni nu se aștepta la o asemenea minune! Într-un antic oraș grecesc pe nume Zeugma, ce astăzi se află pe teritoriul Turciei, arheologii efectuau săpături și au descoperit ceva cu adevărat fabulos.

Descoperire miraculoasă, după 2.200 de ani! Oamenii de știință au rămas fără cuvinte când au găsit minunea sub pământ! Galerie
Descoperirea este incredibilă

O descoperire recentă a uimit lumea de pretutindeni și nimeni nu se aștepta la o asemenea minune! Într-un antic oraș grecesc pe nume Zeugma, ce astăzi se află pe teritoriul Turciei, arheologii efectuau săpături și au descoperit ceva cu adevărat fabulos.

La o adâncime de câiva metri se afla o adevărată bijuterie istorică: un mozaic vechi de mai bine de 2.200 de ani, păstrat într-o stare excelentă.

O adevărată comoară a ieșit la iveală

Situl arheologic a ajuns în atenția oamenilor de știință abia în anul 2000, atunci când o echipă internațională de experți a venit la fața locului pentru a preveni un dezastru, cauzat de o inundație.

De atunci au început să se facă lucruri la fața locului și apoi, minunea a ieșit la iveală: un mozaic superb, vechi de mai bine de două milenii.

Mozaicul arată incredibil de bine

În scurt timp, pozele au ajuns pe internet și au devenit virale în toată lumea.

În Grecia Antică, oamenii foloseau aceste mozaicuri pentru a-și decora locuințele.

Cum poţi vorbi cu Îngerul tău Păzitor. Este un adevărat MIRACOL până şi pentru sceptici... Imagini inedite cu Transalpina acum 50 de ani. "Drumul Regelui" sau cel mai înalt din România, construit de fa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x