Antena Căutare

Descoperire! Orasul pierdut ATLANTIDA, gasit in Triunghiul Bermudelor

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii este pe cale de a fi elucidat! Cercetatorii americani au descoperit ramasite ale orasului pierdut Atlantida in faimosul Triunghi al Bermudelor. Un sfinx, patru piramide si diferite structuri circulare zac pe fundul oceanului Atlantic, la 700 de metri de coasta estica a Cubei.

Descoperire! Orasul pierdut ATLANTIDA, gasit in Triunghiul Bermudelor Galerie
| google.com

In adancurile apelor atlantice, la 700 de metri de coasta estica a Cubei, s-au descoperit ramasite ale unui oras pierdut. Cercetatorii presupun ca este vorba despre Atlantida, celebra insula de care vorbesc autorii antici.

Patru piramide mari, un sfinx, structuri circulare construite din granit si monumente gravate. Acestea au fost descoperite pentru prima oara in anul 2001, de catre inginerul marin Pauline Zalitski.

Conform lui Zalitski, orasul apartine perioadei preclasice din Istoria Caraibelor si a Americii Centrale, in care traiau civilizatii “avansate”.

Povestea Atlantidei, mit sau realitate?

Potrivit legendei, orasul antic Atlantida s-ar fi scufundat in anul 9.500 i.Hr. Numele acestei insule a fost pentru prima data mentionat intr-un dialog al lui Platon. In relatarea filozofului atenian, Atlantida era o putere navala extraordinara, cu baza pe o insula situata in stramtoarea Gibraltar.

Aceasta civilizatie a cucerit teritorii intinse din Africa si Europa de Vest. Insa, dupa o incercare esuata de a ataca orasul Atena, Atlantida s-a scufundat in ocean si nu a fost descoperita nici pana in ziua de astazi.

Diversi cercetatori din colturi indepartate ale lumii au incercat, de-a lungul timpului, sa elucideze acest mister, ramas ascuns omenirii.

Talentul sau nu are limite. Un rus sculpteaza in pepeni, vinete sau mere... Uraganul Sandy, tragedie, dar si subiect de glume pentru americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x