Antena Căutare

Descoperire ULUITOARE: "Ăia sunt pași de om!"! Urme ale prezenţei umane, datând de acum 13.000 de ani, au fost identificate pe o insulă

Urme ale prezenţei umane, datând de acum 13.000 de ani, au fost descoperite pe o insulă de-a lungul coastei Columbiei Britanice din vestul Canadei, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Urme ale prezenţei umane, datând de acum 13.000 de ani, au fost descoperite pe o insulă de-a lungul coastei Columbiei Britanice din vestul Canadei, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Aceste urme de paşi sunt asemănătoare cu cele ale unor adulţi şi unui copil, care mergeau desculţi pe solul argilos, unde astăzi este o plajă a insulei Calvert, la nord-est de insula Vancouver, arată autorii studiului publicat în revista PLOS ONE, citată de AFP.

În total, 29 de urme de paşi au fost descoperite în sedimente în timpul lucrărilor de excavare desfăşurate în perioada 2014-2016, a precizat autorul principal al studiului Duncan McLaren, profesor de antropologie la institutul Hakai şi la Universitatea Victoria din Columbia Britanica.

Studiul încearcă să demonstreze că oamenii au existat pe coasta Pacificului, în Columbia Britanică, cu 13.000 de ani în urmă şi faptul că în regiune nu mai exista gheaţă înainte de finalul ultimei perioade glaciare de pe continent, care datează de acum 11.700 de ani.

Această descoperire acreditează ipoteza, susţinută de un număr din ce în ce mai mare de cercetători, potrivit căreia primii oameni care au sosit în America de Nord migraseră din Asia printr-un coridor terestru de-a lungul coastei, fără gheaţă, pentru a ajunge în final în Columbia Britanică.

A susţine această ipoteză nu a fost uşor pentru cercetători, pentru că regiunea din Canada, foarte denivelată şi acoperită de păduri dense, nu a fost accesibilă decât pe vapor, au explica ei.

Cercetătorii şi-au concentrat săpăturile într-o zonă cu maree de pe insula Calvert, unde, nivelul apei era de doi sau trei metri mai scăzut decât astăzi, la sfârşitul erei glaciare.

Autorii cred că alte lucrări de excavare cu metode mai elaborate vor permite descoperirea mai multor urme de paşi, contribuind astfel la restituirea din ce în ce mai mult a istoriei primelor popoare care au trăit de-a lungul coastei vestice a Americii de Nord.

Preotul care a impresionat peste OPT MILIOANE DE oameni! Parcurge, zilnic, două ore pentru a ajunge la biserica pe care ... Alege un drum și află totul despre VIITORUL tău! Ce greutăți vei întâmpina în viață?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x