Antena Căutare

Descoperire uluitoare! Au fost găsiți bebeluși îngropați cu „căști” confecționate din alte cranii: „erau menite să protejeze sufletele bebelușilor”

Un gup de cercetători din America de Sud au făcut o descoperire fascinantă. În cimitirele străvechi din Ecuador, bebelușii erau îngropați cu căști confecționate din craniile altor copii.

Descoperire uluitoare! Au fost găsiți bebeluși îngropați cu „căști” confecționate din alte cranii: „erau menite să protejeze sufletele bebelușilor” Galerie
Craniile bebelușilor

Într-o cercetare științifică în revista Latin American Antiquity, sunt prezentate săpăturile de pe coasta Ecuadorului realizate între 2014 și 2016, prin care au fost descoperite rămășițele a 11 indivizi îngropați în morminte antice, relatează CNN.

Cercetarea, condusă de oameni de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, a constatat că trupurile erau îngropate purtând craniile altor persoane pe post de „cască”. Cercetarea a arătat cum mai mulți sugari erau îngropați purtând craniile unor copii mai mari.

Rămășițele a doi dintre sugarii care purtau „căști” din craniidatează de peste 2.000 de ani. Cercetătorii au spus că respectivele „căști” probabil mai aveau carne pe ele atunci când au fost puse pe capetele sugarilor.

Descoperire uluitoare! Au fost găsiți bebeluși îngropați cu „căști” confecționate din alte cranii: „erau menite să protejeze sufletele bebelușilor”

Descoperire arheologică

În cadrul studiului, cercetătorii au recunoscut că au mai rămas cu o serie de întrebări. Aceștia au remarcat că respectivele căști erau simboluri importante în America de Sud, iar copiilor morți li se oferea adesea un tratament special după moarte.

„Capul uman a fost un simbol puternic pentru multe culturi din America de Sud”, se relatează în studiu. Cercetătorii au speculat că respectivele căști ar fi fost o încercare de „a proteja sufletele bebelușilor”. Aceștia au remarcat, de asemenea, că nu au existat dovezi potrivit cărora mormintele să mai fi fost cercetate înainte.

La începutul lui 2019, arheologii din Peru au găsit rămășițele a aproximativ 250 de copii, sacrificate de civilizația pre-columbiană Chimu.

Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier: O tânără a vorbit despre cum și-a pierdut jumătate din craniu din cauza un... Un Ciobănesc german de doi ani, ”condamnat” să rămână cățeluș din cauza unei boli rare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x