Antena Căutare

Descoperire uluitoare facuta de japonezi: o galaxie veche de 13 miliarde de ani!

Pornind de la ideea "ce varsta are, de fapt, Universul", o echipa de savanti din Japonia a facut o descoperire uluitoare: cea mai veche galaxie din Univers, care are aproape 13 miliarde de ani!

Aceasta descoperire, care poate rezolva multe dintre misterele Universului, a fost posibila gratie unui telescop performant, aflat pe muntele Mauna Kea, din Hawaii.

Conform cotidianului The Independent, descoperirea este acceptata de mai multi astronomi, printre care si savantul Richard Ellis, cosmolog la Institutul de Tehnologie din California.

Aparatura, inventata de japonezi, le permite cercetatorilor sa vada galaxii foarte indepartate, aflate la mii de ani lumina distanta. Astronomii sunt de parere ca toate aceste informatii pot contribui la crearea unei masinarii care sa calatoreasca in timp.

Foto: ezuca.com

"Tiganii" s-au batut cu homari la o nunta de cinci stele in Anglia! Vezi cine sunt!... VIDEO! O romanca are palat in luxoasa statiune Aspen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x