Căutare Live

Descoperire ULUITOARE. Unul dintre MARILE MISTERE ale lumii a fost scos la iveală. Toată istoria se schimbă!

Timp de secole oamenii s-au întrebat cum o societate a epocii bronzului a creat Marea Piramidă din Giza Egipt, singura supraviețuitoare a celor Șapte Minuni ale Lumii Antice

Timp de secole oamenii s-au întrebat cum o societate a epocii bronzului a creat Marea Piramidă din Giza Egipt, singura supraviețuitoare a celor Șapte Minuni ale Lumii Antice.

Acum, arheologii au descoperit cum egiptenii au transportat blocuri de calcar și granit de peste două tone și jumătate, de la aproximativ 805 kilometri depărtare, pentru a construi mormântul faraonului Khufu (Cheops, în greacă, și uneori scris și Keops), în jurul anului 2.600 î.Hr.

Descoperirea unui papirus antic și a unei bărci ceremoniale au scos la iveală infrastructura creată de constructori. Materialul arheologic arată că mii de muncitori calificați au transportat 170.000 de tone de calcar pe Nil, în bărci de lemn strânse cu frânghii, printr-un sistem special construit pe canale, până la un port interior, la doar câțiva metri de baza piramidei.

Vezi cum au reușit egiptenii să ridice o construcție colosală!

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri