Descoperire ULUITOARE. Unul dintre MARILE MISTERE ale lumii a fost scos la iveală. Toată istoria se schimbă!

Timp de secole oamenii s-au întrebat cum o societate a epocii bronzului a creat Marea Piramidă din Giza Egipt, singura supraviețuitoare a celor Șapte Minuni ale Lumii Antice

Timp de secole oamenii s-au întrebat cum o societate a epocii bronzului a creat Marea Piramidă din Giza Egipt, singura supraviețuitoare a celor Șapte Minuni ale Lumii Antice.

Acum, arheologii au descoperit cum egiptenii au transportat blocuri de calcar și granit de peste două tone și jumătate, de la aproximativ 805 kilometri depărtare, pentru a construi mormântul faraonului Khufu (Cheops, în greacă, și uneori scris și Keops), în jurul anului 2.600 î.Hr.

Descoperirea unui papirus antic și a unei bărci ceremoniale au scos la iveală infrastructura creată de constructori. Materialul arheologic arată că mii de muncitori calificați au transportat 170.000 de tone de calcar pe Nil, în bărci de lemn strânse cu frânghii, printr-un sistem special construit pe canale, până la un port interior, la doar câțiva metri de baza piramidei.

Vezi cum au reușit egiptenii să ridice o construcție colosală!

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri