Live acumFilm: Homefront: Orasul fara legi
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Descoperirea făcută de oamenii de știință care va schimba totul! De ce devin zilele tot mai lungi! Când ar ajunge să aibă 25 de ore

Oamenii de știință de la Universitatea din Wisconsin și Madison au făcut o descoperire cu totul și cu totul inedită, despre care spun că va afecta miliarde de oameni. 

Oamenii de știință de la Universitatea din Wisconsin și Madison au făcut o descoperire cu totul și cu totul inedită, despre care spun că va afecta miliarde de oameni.

După ce au descoperit că în urmă cu 1,4 miliarde de ani Luna a orbitat mult mai aproape de planeta Pământ, iar atunci o zi a avut numai 18 ore, scrie The Independent. De asemenea, potrivit aceluiași studiu, oamenii de știință au descoperit că în perioada următoare Luna va continua să se îndepărteze de Pământ, determinând ca zilele să devină tot mai lungi.

“Pe măsură ce luna se îndepărtează, Pământul este ca un patinator care execută o piruetă, încetinind în timp ce își întinde brațele”, a declarat Stefan Meyers, profesor la Universitatea din Wisconsin-Madison, care a mai precizat: “Una dintre ambițiile noastre era să folosim această metodă pentru a dezvolta o scală geologică foarte veche. Vrem să studiem roci vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu modul în care studiem procesele geologice moderne”, a mai spus el.

Despre ce metodă vorbește specialistul? Ei bine, pentru a înțelege modul în care orbita Lunii afectează rotația Pământului, Meyers și echipa sa au folosit o metodăs tatistică, care leagă teoria astronomică și observarea geologică, pentru a reconstrui vechea istorie a sistemului solar.

Potrivit acestor oameni de știință, Luna se îndepărtează de Pământ cu o rată de 3,82 cm pe an, deci vor fi sute de milioane de ani înainte de a se deplasa suficient de departe pentru ca oamenii să recalculeze durata unei zile la 25 de ore.

Recomandari