Antena Căutare

Descoperirea neașteptată în stomacul unei femei de 21 de ani. Ce au putut să găsească medicii

Medicii au făcut o descoperire neașteptată în stomacul unei tinere de 21 de ani. Ce au putut găsi i-a lăsat fără cuvinte.

Galerie
Medicii au făcut o descoperire neașteptată în stomacul unei tinere de 21 de ani. Ce au putut găsi i-a lăsat fără cuvinte. | Shutterstock.com

Un caz medical a atras atenția opiniei publice în India, după ce medicii au reușit să îndepărteze un ghem masiv de păr, de aproximativ 2 kilograme, din stomacul unei fete de 21 de ani. Tânăra avea dureri de cinci ani și se pare că părul se afla în stomacul ei de 16 ani.

Descoperirea neașteptată în stomacul unei femei de 21 de ani. Ce au putut să găsească medicii

Fata, care a fost diagnosticată cu o afecțiune rară numită trihotilomanie, și-a dezvoltat un obicei compulsiv de a smulge părul de pe scalp și de a-l consuma. A făcut asta zi de zi, timp de 16 ani.

Tulburarea, care este adesea asociată cu stresul sau anxietatea, duce adesea la formarea unei mase de păr în stomac, cunoscută sub numele de trihobezoar. La rândul lui, ghemul poate provoca diverse complicații, inclusiv dureri abdominale severe, vărsături și, în unele cazuri, blocaje intestinale.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: O bunică imploră să nu fie lăsată să moară în casa care stă să cadă pe ea: ”Vă rog din suflet...”. Cum poate fi ajutată

De altfel, ea s-a confruntat cu acestea, dar a decis să ignore simptomele mulți ani. Deși părinții au observat problemele ei de sănătate, nici ei nu și-au dat seama de gravitatea situației.

Chiar dacă suferea de dureri abdominale severe, nu a primit tratament adecvat până când situația nu a devenit critică. În cele din urmă, ea a fost dusă la spital, unde medicii au realizat că problema era mult mai serioasă decât părea inițial.

După o serie de investigații, medicii au decis că operația era singura opțiune viabilă. Intervenția chirurgicală, care a avut loc la un spital din Bareilly, a durat mai multe ore. Echipa de chirurgi a avut de înfruntat nu doar ghemul imens de păr, dar și riscurile asociate cu o astfel de operație. Îndepărtarea ghemului de păr a fost un succes, iar fata se recuperează acum.

Citește și: De ce s-au despărțit, de fapt, Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Au fost împreună mai bine de 10 ani

Ce este Trihotilomania

Trihotilomania este o afecțiune rar întâlnită, dar care poate avea efecte devastatoare asupra vieții unei persoane. Este esențial ca cei care suferă de această tulburare să primească ajutor profesional și să fie susținuți de către familie și prieteni.

Ignorarea simptomelor sau stigmatizarea acestor afecțiuni pot duce la complicații grave, cum ar fi cele întâlnite în cazul acestei fete.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

De la șofer de taxi în New York, la preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane. Povestea românului, sâmbătă, la Ant... O mamă vorbea cu fiul ei atunci când a simțit un miros neobișnuit. Și-a dat seama imediat ce boală cruntă ascunde mirosu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei Marti, 08.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x