Căutare Live

Descoperiri oribile. Gropile umplute cu mâini umane de la Avaris

Arheologii s-au confruntat cu descoperiri de tot felul, unele stârnind amuzamentul, altele oripilând, dar indiferent de situaţie, specialiştii şi-au îndeplinit datoria şi au făcut publice rezultatatele cercetărilor, chiar dacă acestea par desprinse din filmele de groază

Arheologii s-au confruntat cu descoperiri de tot felul, unele stârnind amuzamentul, altele oripilând, dar indiferent de situaţie, specialiştii şi-au îndeplinit datoria şi au făcut publice rezultatatele cercetărilor, chiar dacă acestea par desprinse din filmele de groază.

Potrivit Mediafax, în timp ce escavau palatul vechi de peste 3.600 de ani al regelui Khayan din Kykos, în fostul oraş egiptean Avaris, o echipă de arheologi a descoperit patru gropi, în care a găsit numai oase de mâini dezmembrate. Două dintre cavităţi erau localizate în exteriorul ruinelor fostei reşedinţe regale, pe când celelalte două erau săpate în apropierea sălii tronului, indicând faptul că ele aveau o importanţă ceremonială. Arheologii susţin că ceea ce au descoperit reprezintă dovada practicării unui obicei egiptean, de a tăia mâinile drepte ale inamicilor şi a le introduce în gropi ritualice, marcându-se, astfel, momentul în care duşmanul era învins definitiv.

Horoscopul zilei 05/04/2016. Taurii primesc multe propuneri astăzi... ”Mâța blândă zgârâie rău!”. Află care este cea mai periculoasă zodie. Dacă o superi, e bine să să dispari din calea ei...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri