Antena Căutare

„Desenele” din cosmos, o nouă metodă de detectare a extratereștrilor

David Kipping, astronom în cadrul Universităţii Columbia, propune o nouă metodă pentru identificarea civilizaţiilor extraterestre

David Kipping, astronom în cadrul Universităţii Columbia, propune o nouă metodă pentru identificarea civilizaţiilor extraterestre.

Ideea sa va putea fi transpusă în realitate numai dacă îi va fi alocat suficient timp. Cercetătorul susţine că civilizațiile extraterestre pot fi descoperite cu ajutorul răspunsului la o întrebare cât se poate de banală: care este cea mai bună metodă prin care te-ai putea face remarcat în timp ce te afli în mijlocul unei mulţimi? Soluția e să le atragi cumva atenţia celorlalţi exact în momentul în care ei se concentrează asupra ta.

Kipping spune că extratereştrii ar putea „desena” în spaţiul cosmic, cu ajutorul unor lasere, figuri geometrice pe care oamenii le-ar putea detecta cu ajutorul unei metode cunoscute sub numele de fotometrie. Astronomii au descoperit până acum peste 2.300 de planete, prin intermediul acestei tehnici folosite pentru a analiza lumina emisă de o stea, în timp ce aceasta este blocată parţial de umbra unei planete. Kipping este de părere că posibilii noştri vecini din spaţiul cosmic pot folosi acest principiu pentru a-şi face anunţată prezenţa.

Află în continuare totul despre ideea cercetătorului american!

Atenție, nu vă lăsați pradă conflictelor! Racii vor avea discuţii aprinse cu cei din jur. Horoscopul zilei de luni, 20 i... Zodia care este dependentă de iubire! Amorul e ca un viciu pentru ea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x