Antena Căutare

Detalii șocante despre Hitler! Istoricii au rămas fără cuvinte când au văzut despre ce este vorba!

Prima biografie a lui Adolf Hitler, care îl prezenta în 1923 drept "salvatorul Germaniei" și îl compara cu Iisus, pare să fi fost scrisă de către viitorul dictator însuși, afirmă un istoric scoțian.

Prima biografie a lui Adolf Hitler, care îl prezenta în 1923 drept "salvatorul Germaniei" și îl compara cu Iisus, pare să fi fost scrisă de către viitorul dictator însuși, afirmă un istoric scoțian.

''Adolf Hitler: Sein Leben und seine Reden'' (Adolf Hitler: viața și discursurile sale), a fost prima biografie majoră a lui Hitler și a fost semnată de Victor von Koerber.

Istoricul Thomas Weber, de la Universitatea din Aberdeen, a descoperit documente păstrate în arhivele din Africa de Sud, care arată că această carte a fost scrisă într-un mod "aproape sigur" de către Hitler însuși ca un "act fără rușine, dar inteligent, de autopromovare".

"Cartea, care include și o serie de discursuri ale lui Hitler, conține afirmații extravagante, precum faptul că aceasta ar trebui să devină "noua Biblie" a epocii, relevă istoricul într-un comunicat de presă. El a menționat, de asemenea, prezența cuvintelor "sfânt" și "naștere" în această carte, care compară intrarea în politică a lui Hitler cu învierea lui Iisus.

"Descoperirea că ea a fost, de fapt, scris de Hitler însuși demonstrează (...) înțelegerea proceselor și istoriilor politice înainte de a scrie ceea ce este considerat prima sa autobiografie, +Mein Kampf+'', adaugă Thomas Weber, profesor de istorie și afaceri internaționale și cercetător invitat la Universitatea Harvard.

El a explicat că a descoperit aceste documente prin examinarea arhivelor lui Victor von Koerber, autorul oficial al acestei biografii, la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, în timp ce făcea cercetări pentru noua sa carte despre modul în care Hitler a devenit nazist.

"Am găsit o mărturie semnată și făcută sub jurământ a soției editorului cărții, care a declarat că Victor von Koerber nu a scris cartea și că Hitler l-a întrebat pe generalul Ludendorff (un aliat în timpul loviturii de stat eșuate din 1923), dacă ar putea găsi un autor conservator fără legături cu partidul nazist pentru a o semna", spune istoricul.

"Am găsit, de asemenea, o declarație a lui Koerber, precum și o scrisoare pe care a scris-o unui bărbat cu care a fost închis într-un lagăr de concentrare, oferind detalii despre scrierea cărții de către Hitler".

Un alt document redactat de Koerber și datând din 1938 indică faptul că această carte a fost scrisă "la inițiativa și cu participarea activă a lui Adolf Hitler", arată Agerpres.

Biografia conține, de asemenea, prima de referință la "trezirea politică" a lui Hitler într-un spital militar, ceea ce ''va fi repetat termeni aproape identici în Mein Kampf", a mai spus istoricul.

Fenomen spectaculos pe cer, zilele acestea! Unele zodii vor avea mari probleme! Te numeri printre ele?... Cele mai scumpe prajituri din lume! Cum e să mănânci din echivalentul unui castel? Așa arată tortul de 20 de milioane de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x