Antena Căutare

Care este diferenţa dintre un diamant şi un briliant? Cei mai mulţi oameni nu ştiu sensul corect al cuvintelor!

Toţi recunoaştem diamantul ca pe o piatră preţioasă, în timp ce un briliant este... un tip de tăiere a pietrelor preţioase.

"- Draga mea, uite ce briliant mi-a cumpărat soţul meu!"
"- Vai, dar ce frumos este!"

Care este diferenţa dintre un diamant şi un briliant?

Bijuterii

Toţi recunoaştem diamantul ca pe o piatră preţioasă, în timp ce un briliant este... un tip de tăiere a pietrelor preţioase.

Atfel spus, briliantul este un diamant tăiat în 57 de feţe! De asemenea, este prescurtarea sintagmei "tăietură briliant", care contribuie la strălucirea şi reflectarea luminii a diamantului.

Cele nouă nu sunt sinonime, deşi deseori se face confuzia. Briliantul a devenit un cuvânt comun pentru cei care vor să îşi exprime admiraţia exagerată pentru o bijuterie. Greşit!

Diamant


Tăietura iniţială a fost inventată de Marcel Tolkowsky în anul 1919. Tăietura modernă în formă de briliant are 58 de faţete (sau 57 dacă este exclus colet-ul, adică cea mai mică faţetă din mijloc) şi se taie de obicei în două piramide de baza pe care se sprijină 33 de tăieturi pe coroana diamantului (în partea de sus) şi 25 pe pavilion (în jumătatea inferioară a diamantului, de sub centură), scrie blog.coriolan.ro.

FOTO CREDIT

Cum să fentezi legea antifumat. Uite la ce soluţii inedite s-a gândit un blogger fumător... Satul fără străzi există în Olanda! Locuitorii se bucură de linişte deplină, fără zgomotele maşinilor sau aglomeraţia di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x