Antena Căutare

Disneyland a ajuns in Africa! Zimbabwe construieste un parc de distractii gigant

Zimbabwe planuieste sa construiasca un complex turistic asemanator Disneyland-ului, in zona celebrei cascade Victoria, pentru atragerea turistilor

Guvernul va cheltui peste 300 de milioane de dolari pentru acest parc tematic, conform ministrului de Turism, Walter Mzembi. Astfel, Zimbabwe incearca sa reconstruiasca turismul, dupa zeci de ani de conflicte si hiper-inflatie.

BBC relateaza ca ideea a fost a presedintelui Rober Mugabe, cu scopul a revigora economia tarii. Proiectul va fi plasat in intr-unul dintre locurile privilegiate: cascada Victoria, iar facilitatile vor gravita in jurul acestui cadru natural: hoteluri, mall-uri, cazinouri etc.

"Dorim sa cream o zona libera , cu un centru unde oamenii care nu locuiesc in Zimbabwe sa isi poata deschide conturi bancare ", a mai explicat Walter Mzembi. In urma acestor declaratii, au aparut deja suspiciuni: "De unde sunt banii pentru constructia parcului?", In buzunarul cui va ajunge profitul?".

In ultimile decade, Zimbabwe a inregistrat cea mai mare inflatie de pe Glob, avand o economie in colaps.

Foto: Hepta

Pisica de Cartea Recordurilor: Are cea mai lunga blana dintre feline... ATENTIE, DOAMNELOR! Pantofii cu tocuri inalte reduc sesiunea de shopping...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x