Antena Căutare

Alertă în Marea Neagră! Autoritățile somate să ia măsuri și să monitorizeze tot ce se întâmplă!

Delfinii din Marea Neagră sunt în pericol şi asta de ani de zile. De la aproape un milion, câţi erau în anii '50, acum s-au înjumătăţit. Poluarea, pescuitul ilegal, construcţiile de la malul mării, toate au un efect distrugător.

Delfinii din Marea Neagră sunt în pericol şi asta de ani de zile. De la aproape un milion, câţi erau în anii '50, acum s-au înjumătăţit. Poluarea, pescuitul ilegal, construcţiile de la malul mării, toate au un efect distrugător. Toate ţările cu ieşire la Marea Neagră, printre care şi România, vor monitoriza audio, dar şi din avion, timp de doi ani, impactul pe care-l au activităţile omului, asupra populaţiei de delfini. Abia apoi, vor lua măsuri.

Va fi desenata o harta, vor fi transpuse niste transecte - linii- pe care se va merge cu aeronava si se vor colecta info legate de delfini, ce specie, unde. + incercam sa identificam care este nivelul actual de zgomot din MN si daca acesta afecteaza habitatul.

Orice intervenţie a omului în largul Mării Negre influenţează viaţa speciilor marine. În fiecare an, valurile aduc la ţărm zeci de delfini morţi. Poluarea chimică, braconajul, dar şi construcţiile agresive din zona ţărmului au distrus echilibrul, şi aşa fragil, din mare. Din cauza pescuitului ilegal, într-o singură plasă de zeci de kilometri, se pot prinde şi o mie de delfini care mor.

Potrivit biologilor, aproape 200 de mii de exemplare migrează după hrană în vestul Mării Negre, aproape de ţărmul României, Bulgariei şi Turciei. Alţi 200- 300 de mii de delfini vin în est, locul preferat în perioada iernii, pentru temperatura mai ridicată a apei. În total, în Marea Negră mai sunt apoape 500 de mii de exemplare.

Imagini apocaliptice! S-a format o tornadă de foc! Pompierii au filmat totul – Video... Misterul grupelor sanguine a fost dezvăluit. Persoanele cu Rh negativ au trăsături neobișnuite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x