Antena Căutare

VIDEO. Doamne, Dumnezeule! La 16 ani a spart tavanul sălii cu vocea ei! ”Este cea mai înaltă notă luată vreodată! Din 1880 nu s-a auzit așa ceva!”

Cu doar patru ore înainte de ridicarea cortinei, Rachele Gilmore, o soprană de doar 16 ani, află că trebuie s-o înlocuiască pe titulară, într-una dintre cele mai grele arii din cea mai dificilă operă posibilă, ”Povestirile lui Hoffmann”, de Jacques Offenbach, pe scena ”Metropolitanului” din New York. Scapă de emoții, are un debut remarcabil și prinde un La bemol, cea mai înaltă notă luată vreodată pe faimoasa scenă în aproape 140 de ani de istorie

Cu doar patru ore înainte de ridicarea cortinei, Rachele Gilmore, o soprană de doar 16 ani, află că trebuie s-o înlocuiască pe titulară, într-una dintre cele mai grele arii din cea mai dificilă operă posibilă, ”Povestirile lui Hoffmann”, de Jacques Offenbach, pe scena ”Metropolitanului” din New York. Scapă de emoții, are un debut remarcabil și prinde un La bemol, cea mai înaltă notă luată vreodată pe faimoasa scenă în aproape 140 de ani de istorie

Povestea nu-i nouă, să fim clari, dar n-a fost, niciodată, spusă. Ori, în vremurile de astăzi, în care talentul adevărat este o pasăre rară, trebuie istorisită de mii de ori.

E 23 decembrie 2009. Rachele Gilmore primește un telefon, extrem de scurt. ”Draga mea, Katy nu mai poate urca pe scenă în acestă seară. Se simte rău, a mers la medic, la consult, i-a dar repaus două săptămâni. Debutezi!” Atât! Se uită la ceas: 16.00!!! Mai sunt patru ore! La 20.00 va fi ridicată cortina și ea este în fața televizorului, în papuci și halat!

Câteva precizări necesare.

”Katy” e Kathleen Kim, o soprană cu ștaif. O joacă pe Olympia, păpușa mecanică din ”Povestirile lui Hoffmann”, celebra operă a compozitorului francez de origine germană Jacques Offenbach, pe scena Operei Metropolitane din New York, una dintre cele mai presigioase instituții de gen din lume. Aici se cântă de la 1880, data inaugurării, biletele se epuizează cu un an înainte, munca la un spectacol durează și un an și jumătate. Nu te poți face de râs, cine urcă acolo înseamnă că a trecut prin toate furcile caudine posibile.

Rachele e originară din Atlanta, Georgia. Are cunoștințe temeinice de muzică, dar posedă numai...16 ani și nu a debutat la ”Metropolitan”. De la 16.00 la 17.00 nu înțelege ce se petrece cu ea. La 17.00 se dezmeticește și pleacă spre...locul de muncă. Traficul din ”Queens” e infernal, lumea aleargă după cadourile de Crăciun. ”Îmi aduc aminte că am început să mă machiez în taxi”, spune ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ajunge cu doar 120 de minute înainte de marea premieră. Colegii de scenă o întreabă dacă este ok, dar e clar că cei care au emoții sunt ei. Au lucrat opt luni la ”Povestiri” și acum lasă startul pe seama unei puștioaice de 16 ani? E 20.00 când cortina se trage. ”Cred că pierdusem tracul pe drum, dar intrasem în transă. Sincer, nu știam ce se petrece cu mine. Doar că trebuia să-mi fac treaba, să nu dezamăgesc”. Olympia se descurcă de minune. La ”Cântecul păpușii”, undeva la trei minute și jumătate, colegii-și țin respirația. Dar Rachele merge înainte. La un moment dat, atacă un La bemol, care îi iese de minune. Cronicarii cu ureche fină își dau seama: tocmai au ascultat cea mai înaltă notă din toate timpurile!!! ”Metropolitanul” are 140 de viață și o domnișoară de 16 ani stabilește recordul? Însă Gilmore e naturală. ”Am primit ovații la scenă deschisă, dar nu am realizat succesul. Abia când am primit sute de mesaje pe paginile de rețele sociale mi-am dat seama că m-am descurcat”, spune ea.

Astăzi, Rachelle Gilmore cântă pe trei continente, fiind o artistă extrem de apreciată

A doua zi, presa de specialitate e unanimă în a recunoaște că pe 23 decembrie 2009, la ”Metropolitan”, s-a produs cel mai tare debut din toate timpurile.

Bebeluşul care face înconjurul lumii. Micuţul este un caz la un milion. Nici medicilor nu le-a venit să creadă când l-au... GALERIE FOTO. Orașul de 3.500.000.000 $, cu 500.000 de fantome, 17 școli și 240 de magazine, clădit, în întregime, din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x