Doi câini din rasa ciobănesc belgian, care au ajuns la pensie, au fost adoptaţi de jandarmii

După zeci de misiuni grele, doi ciobăneşti belgieni din Botoşani au ajuns la finalul carierei!. Este vorba despre două femele, care au fost adoptate chiar de jandarmii cu care au făcut echipă timp de nouă ani. Mai ales că, de-a lungul timpului, între animale şi oameni s-a creat o legătură specială.

Obiva este o femelă de ciobănesc belgian şi nu iese din cuvântul instructorului său. Are nouă ani- perioadă în care a fost antrenată continuu pentru misiuni. Ea şi antrenorul ei au trecut prin multe intervenţii dificile de salvare şi prindere a răufăcătorilor.

Legătura specială care s-a creat între ei este atât de puternică, încât instructorul s-a hotârât s-o adopte, după ce a fost trecută în rezervă.

Ciprian Rotaru plutonire major: E câinle meu de când a fost în luat din centrul Sibiu din 2011. Şi cum spune părintele: până moartea ne va despărţi.

La fel ca şi colega ei, Obuda a intrat şi ea în rezervă, însă a fost adoptată tot de jandarmul cu care a format o echipă ani în şir.

Ovidiu Parasca, plutonierl major: Va pleca la fostul ei conductor la Piatra Neamţ, care s-a mutat anul trecut acolo şi şi-a exprimat dorinţa că atunci când va fi trecută în rezervă va fi luat de el.

Astăzi a fost ultimul lor antrenament înainte de a părăsi padocul Jandarmeriei Botoşani.

Ultimele știri