Live acumFilm: Homefront: Orasul fara legi
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Au dat lovitura, nu glumă! Doi frați din Cluj produc brânză pentru care bogații lumii plătesc două mii de euro per kilogram

Doi fraţi din judeţul Cluj au reuşit să transforme o afacere din care nu prea obţineau profit într-una de mare succes! Cei doi deţin o fermă şi, până de curând, creşteau acolo doar oi şi vaci. Banii nu prea veneau, aşa că, anul trecut, au decis să facă o schimbare. Şi-au cumpărat nişte măgăriţe, iar de atunci nu se mai pot plânge de lipsa banilor.

Doi fraţi din judeţul Cluj au reuşit să transforme o afacere din care nu prea obţineau profit într-una de mare succes! Cei doi deţin o fermă şi, până de curând, creşteau acolo doar oi şi vaci. Banii nu prea veneau, aşa că, anul trecut, au decis să facă o schimbare. Şi-au cumpărat nişte măgăriţe, iar de atunci nu se mai pot plânge de lipsa banilor. Asta pentru că brânza din lapte de măgăriţă este considerată o delicatesă şi costă chiar şi două mii de euro kilogramul.

Nu conţine bacterii în mod natural şi plus de asta are patru bactericizi naturali, adică chiar dacă ar fi ceva, ar dispărea. Cei doi fraţi se ocupă de creşterea animalelor de ani de zile. Au început cu oi, vaci, ca mai apoi să ajungă la măgăriţe. O investiţie care s-a dovedit a fi neaşteptat de productivă.

Vara trecută fermierii au cumpărat 9 măgăriţe. Acum au 47 de animale.

Brânza din lapte de măgăriţă este considerată delicatesă, iar pentru obţinerea unui kilogram se folosesc 25-30 de litri de lapte. Dar fabricarea ei este puţin mai complicată decât la celelalte tipuri pentru că numai închegarea laptelui se obţine în cinci ore.

”O altă chestiune este faptul că trebuie adăugate culturi lactice pentru a scădea PH-ul laptelui. Laptele de măgăriţă are un PH foarte ridicat, undeva la 7,5 la sută. 21,52”, a precizat sora ciobanului.

”Brânza de măgăriţă se caută în restaurantele de lux, am înţeles printr-o sursă că într-un restaurant la Paris şi într-un restaurant din Dorobanţi, ca delicatesă, ar ajunge kilogramul undeva la 1500-2000 de euro.”, declara Vasile Deac.

Specialiştii spun că laptele de măgăriţă tratează afecţiunile tumorale, virale şi este bun pentru imunitate.

De asemenea, este perfect pentru întreţinerea pielii. Regina Cleopatra făcea băi în lapte de măgăriţă, pentru a avea un corp perfect.

Recomandari