Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Doi profesori de chimie produceau droguri sub ochii elevilor! Ce a urmat

Doi profesori de chimie au fost prinși și arestați după ce s-a descoperit ce activitate aveau cei doi, în afara orelor de curs! Descoperirea bate orice scenariu de film!

Doi profesori de chimie produceau droguri chiar în laboratorul facultății! Ce detaliu i-a dat de gol

Realitatea întrece ficţiunea în statul american Arkansas, unde doi profesori de chimie au fost arestaţi pentru că fabricau metamfetamină, asemenea personajului Walter White din celebrul serial ''Breaking Bad'', informează AFP.

Bradley Rowland (40 de ani) şi Terry Bateman (45 de ani) au fost arestaţi vineri în urma unei anchete iniţiate de secţia de poliţie a universităţii la care aceştia erau angajaţi, se precizează într-un comunicat succint al biroului şerifului din comitatul Clark.

O clădire a Universităţii Henderson, din orăşelul Arkadelphia, a fost închisă pe 8 octombrie din cauza unui "miros chimic nedeterminat", a precizat pentru AFP Tina Hall, purtătoarea de cuvânt a universităţii.

"Primele analize au pus în evidenţă, într-unul dintre laboratoare, niveluri ridicate de clorură de benzil'', o substanţă care poate fi folosită la fabricarea metamfetaminei. Clădirea a rămas închisă până pe 29 octombrie, timp în care au fost efectuate "lucrări de decontaminare", a precizat Hall.

"Securitatea elevilor noştri şi a personalului este o prioritate şi continuăm să colaborăm cu autorităţile", a adăugat aceasta.

Doi profesori de chimie produceau droguri sub ochii elevilor! Ce a urmat

Au urmat lucrări de decontaminare a laboratorului

Terry Bateman şi Bradley Rowland, profesori asociaţi de chimie, au fost concediaţi pe 11 octombrie cu titlu preventiv. Potrivit presei locale, aceştia munceau de zece ani, respectiv cinci ani la Universitatea Henderson.

Incidentul aduce aminte inevitabil de serialul ''Breaking Bad'', în care un profesor de chimie, interpretat de Bryan Cranston, începe să producă metamfetamină pentru a asigura viitorul financiar al familiei după ce a fost diagnosticat cu cancer.

STUDENȚII AU PRIMIT INDICII?

Într-un articol apărut în 2014 în revista universităţii, Bradley Rowland s-a declarat atunci un admirator al serialului, arată cei de la Agerpres.

"A avut o abordare corectă din punct de vedere ştiinţific şi a stârnit interesul tinerei generaţii pentru chimie", mărturisea acesta. "A reprezentat o publicitate formidabilă (pentru această disciplină)".

Ca o ironie a sorţii, articolul respectiv se intitula ''Heisenberg de la Henderson'', Heisenberg fiind pseudonimul protagonistului din ''Breaking Bad''.

Recomandari