Antena Căutare

Călătoriile cu balonul cu aer cald, asul din mânecă al unui român. Cum a ajuns să dețină o afacere de succes după 11 ani trăiți în Danemarca

Aici, senzaţia de pace şi de linişte te copleşeşte, în timp ce pluteşti încotro te duce vântul. Pentru cei care au copilărit cu romanele lui Jules Verne, e un vis devenit realitate. Aceşti tineri sunt la primul zbor.

”Nu mi-e frică. Și zona e foarte frumoasă. E ceva special”, spune un tânăr care a experimentat o astfel de călătorie.

Zborul începe musai la răsărit, iar baloanele se ridică o singură dată pe zi. Pentru ca totul să fie perfect, vântul nu trebuie să bată prea tare, cel mult cinci metri pe secundă. Experienţa durează doar o oră, însă amintirile rămân pentru o viaţă.

Pilotul este cel care verifică tot timpul presiunea, înălţimea şi are grijă să alimenteze balonul prin cele două arzătoare. Şcoala a făcut-o în Ungaria, iar la scurt timp şi-a convins prietenul să revină în ţară după 11 ani de muncă în Danemarca. Au accesat fonduri europene nerambursabile, si-au pus la bătaie economiile şi au cumpărat două baloane de 120 de mii de euro. Aşa au pus bazele unei afaceri cu profit cald.

Călătoria magică costă 600 de lei de persoană. Pentru un grup de patru oameni se oferă un discount de 15%.

În trecut, oamenii considerau baloanele un fel de "monştri care respiră foc" şi le atacau cu pietre. Ulterior piloţii i-au îmbunat pe propritarii de terenuri cu o băutură. În memoria acelor vremuri la aterizare se ciocneşte un pahar de şampanie.

„Au tras. A căzut într-o baltă de sânge. Nu s-a uitat o clipă la mine! M-a salvat!”. Și-a văzut mama împușcată! La 82 de... Momentul în care un bărbat și calul său scapă cu viață în urma unui accident violent. Totul a fost surprins de camerele ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x