Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Patru copii și părinții lor nu vor mai spune ”acasă” unei anexe a unui grajd. Doi tineri de lângă București le-au donat darul de nuntă ca să-și facă o locuință

O familie cu patru copii, greu încercată de soartă, a primit o șansă la o viață lipsită de griji, după ce doi tineri care tocmai s-au căsătorit au decis să-și doneze darul de nuntă pentru a le construi o casă.

Patru copii și părinții lor nu vor mai spune ”acasă” unei anexe a unui grajd

Dacă până acum ”acasă” era anexa unui grajd, lângă vitele pe care părinții le au în grijă, cei patru copii și familia lor se vor bucura de o locuință în adevăratul sens al cuvântului.

Povestea familiei din Sâmbăta de Sus a ajuns la la Asociația „Licuricii fericiţi”, din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul fiului cel mare al familiei, Raul, găsit înfometat, dormind într-un foișor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus, chiar de o reprezentantă a asociației.

Psiholog și învățătoare, femeia a intrat în vorbă cu Raul și a aflat drama prin care trece familia lui.

”Sunt doi adulți și patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care dețin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungați. L-am găsit pe Raul în foișorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit, corespondentului Mediafax, Nicoleta Bogoş.

Impresionată de povestea celor patru cppi care au vârste cuprinse între câteva luni și opt ani, femeia a decis să-i dăruiască familiei o casă de Crăciun, așa că a început să strângă donații.

Cea mai mare donație a venit din partea unor tineri din Popești -Leordeni, care au decis să-și doneze darul de nuntă.

”Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenționăm să facem. Ne-au impresionat. Știu că el se numește Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni și ne-a spus că va face o donație puțin mai mare pe care au primit-o de la alți oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a afirmat reprezentanta asociaţiei.

Cei doi tineri au donat 35.000 de lei, dar costurile pentru construcția locuinței și amenajarea ei se ridică la peste 100.000 de lei.

”Casa este aproape gata. Pământul este de la Primărie. Casa este construită din temelii. Voluntarii finalizează acum interioarele. Părinții sunt și acum șocați că cineva îi ajută”, a mai spus Nicoleta Bogoş, fiind convinsă că Raul, părinții și frații lui vor avea, de Crăciun, casa lor.

Recomandari