Antena Căutare

Doua banci rusesti s-au judecat pentru dreptul de a folosi o varza in campaniile publicitare

Bancile rusesti SKB si Trust au ajuns in fata justitiei pentru dreptul de a folosi in campaniile publicitare din sectorul bancar imaginea verzei de Savoia, conflictul fiind castigat de SKB, care va primi si daune de aproape 10.000 de dolari, potrivit cotidianului Kommersant, citat de RIA Novosti

O curte de arbitraj din Rusia a acordat SKB dreptul exclusiv de a folosi leguma in campaniile publicitare si a cerut bancii Trust, care a inceput recent sa utilizeze pentru promovare o varza de Savoia, sa plateasca daune de 300.000 de ruble (9.700 de dolari).

In 2006, SKB a inregistrat imaginea verzei de Savoia, foarte populara in Rusia, la biroul de patente si marci, Rospatent. SKB s-a declarat multumita de decizia curtii, spre deosebire de Trust.

"Dreptul asupra verzei, care este un produs al naturii, nu poate apartine unei singure entitati legale, pentru ca aceasta entitate nu a creat-o", au afirmat reprezentantii Trust.

Intr-un caz similar aflat pe rolul instantei din Rusia, banca Orient Express a reclamat institutia de credit Russian Capital pentru folosirea cuvantului Craciun, pentru care Orient detine drepturi exclusive de utilizare. Audierea plangerii va avea loc la 24 septembrie.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: gradina-online.ro

Trupul unui pescar, gasit in stomacul unui rechin... Vezi cel mai inalt si cel mai marunt caine din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x