Antena Căutare

Doua dintre teoriile lui Einstein, confirmate de o sonda spatiala a NASA

Sonda Gravity de la NASA care orbiteaza Pamantul a confirmat doua predictii din teoria relativitatii a lui Einstein, care descriu felul in care Pamantul deformeaza timpul si spatiul din jurul lui.



"Imaginati-va ca Pamantul ar fi scufundat in miere. In timp ce planeta se roteste, mierea din jurul lui se roteste si ea, si asa se intampla si in cazul spatiului si al timpului. Sonda Gravity B a confirmat doua dintre cele mai importante predictii ale universului lui Einstein", a declarat Francis Everitt, principalul cercetator din cadrul misiunii si profesor la Universitatea Stanford din Palo Alto, California.

Sonda Gravity B a folosit patru giroscoape extrem de precise pentru a masura cele doua ipoteze gravitationale. Sonda a confirmat ambele efecte cu o precizie incredibila prin indreptarea instrumentelor sale catre steaua IM Pegasi.

Daca gravitatia nu ar fi afectat spatiul si timpul, giroscoapele ar fi aratat intotdeauna in aceeasi directie in timp ce sonda orbita Terra. Giroscoapele au inregistrat insa mici schimbari in directia rotirii lor in timp ce gravitatia Pamantului tragea de ele, confirmand astfel teoriile lui Einstein.

Aceste rezultate incheie cu succes una dintre cele mai vechi proiecte din istoria NASA. Agentia spatiala a inceput sa lucreze la acest experiment inca din 1963.


sursa: Jurnalul.ro

foto: nasa.gov

VIDEO! Asculta-l pe cel mai tare papagal tenor!... Doua batrane, arestate pentru cresterea a sute de plante de marijuana in casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x