Antena Căutare

Două iubiri i-au murit în brațe, dar... Dragostea înseamnă să nu spui niciodată ''Îmi pare rău''! 45 de ani de la premiera "Love Story"

Unul dintre filmele celebre de la începutul anilor '70 este ''Love Story'' (Poveste de iubire), ecranizare a romanului cu același nume al scriitorului american Erich Segal, în regia lui Arthur Hiller, care a avut premiera la 16 decembrie 1970, la New York, și a fost cel mai mare succes al companiei Paramount Pictures la vremea aceea.

Două iubiri i-au murit în brațe, dar... Dragostea înseamnă să nu spui niciodată ''Îmi pare rău''! 45 de ani de la premiera "Love Story"
Ali MacGraw și Ryan O'Neal în "Love Story"

Anii '70 au bifat o capodoperă, un film rămas în istoria cinematografiei drept una dintre cele mai romantice și emoționante pelicule prezentată vreodată publicului. Prima numele de "Love Story", avea în distribuție două nume mari, iar coloana sonoră reprezintă și astăzi piesa de căpătâi a multor îndrăgostiti. 16 decembrie 1970. New York!

Filmul a primit șapte nominalizări la Premiul Oscar, între care și nominalizarea pentru cel mai bun film. A umplut sălile de spectacol din întreaga lume și a fost distins cu Globul de Aur. Povestea a fost transpusă pe peliculă de regizorul american Arthur Hiller, care i-a ales protagoniști pe actorii Ryan O'Neal și Ali MacGraw. Coloana sonoră a fost semnată de Francis Lai.

Ryan O'Neal și Ali MacGraw, un cuplu cu o "chimie" specială

Oliver și Jenny, protagoniștii filmului de capătâi al romanticilor

Cei doi actori, Ryan O'Neal și Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar și au ajuns peste noapte senzații în lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se căsătoresc și, în final, se confruntă cu o problemă majoră a vieții lor.

INCREDIBIL CUM A TRECUT TIMPUL! Așa arată, la 75 de ani, Ali MacGraw, eroina din "LOVE STORY"

După aproape 45 de ani de la lansarea filmului, în iulie 2015, actorii din ''Love Story'' s-au reîntâlnit pentru un scurt turneu în America. Ryan O'Neal (74 de ani) și Ali Mac Graw (76 de ani) au jucat pe Broadway, în spectacolul ''Love Letters''.

Ryan O'Neal și Ali MacGraw, prima fotografie după 45 de ani de la premiera "Love Story"

''Poate că este o extensie a filmului pe care l-am făcut cu ani în urmă'', declara Ryan O'Neil, adăugând: ''Pentru mine, (...) e ca și cum am fi fost împreună în tot acest timp. Iar publicul are ocazia să vadă ce s-a întâmplat cu noi''. Ali MacGraw s-a declarat, tot atunci, foarte fericită că are ocazia să fie din nou alături de partenerul său din celebrul film, afirmând că între ei a fost întotdeauna o ''chimie'' specială.

Dragostea înseamnă să nu spui niciodată ''Îmi pare rău''

Celebra replică ''Love means never having to say I'm sorry'' (Dragostea înseamnă să nu spui niciodată ''Îmi pare rău'') a devenit cunoscută de oameni de toate vârstele, din toate colțurile lumii. Filmul, cunoscut pentru deznodământul nefericit, este considerat unul dintre cele mai romantice din toate timpurile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"După ce preotul a plecat, m-am aşezat lângă ea, mi-am lipit corpul de al ei, că s-o încălzesc"

Tragismul filmului, în viața personajului principal masculin, s-a transpus în viață reală. Ryan O'Neal și-a pierdut soția care i-a murit în brațe. S-a stins de o boală necruțătoare, la fel ca eroina din "Love Story"... “După ce preotul a plecat, m-am aşezat lângă ea, mi-am lipit corpul de al ei, că s-o încălzesc şi i-am luat mâna în mâna mea. Încă puteam să-i simt pulsul… I-am mângâiat mâna ore întregi. Inima ei refuză să se dea bătută. Eram singur cu iubita mea. Îi simţeam pulsul, dar era tot mai slab. Farrah încerca să-şi ia rămas-bun. Bătăile inimii i s-au încetinit, apoi au dispărut”. Cuvintele lui...

În 1978, a fost realizată și o continuare, intitulată ''Oliver's Story'', care nu a egalat succesul filmului original. ''Love Story'' marchează debutul pe peliculă al actorului Tommy Lee Jones, care a interpretat un rol minor. Romanul redă povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstărită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver se îndrăgostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College. Înaintea absolvirii, cei doi se hotărăsc să se căsătorească, deși era împotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Jenny se stinge în brațele lui, înfrântă de o boală necruțătoare....

Surse: Wikipedia, Agerpres

245 de ani de la moartea lui Beethoveen. Geniul care, înainte de a-și da ultima suflare, DIRIJA o uvertură, ridică mâna ... Cel mai mare secret al lui Eminescu. Mihai, fiul nerecunoscut al Eminului, născut din dragostea de-o vară!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x