Antena Căutare

Dovada că România poate! O fotografie realizată în Maramureş a fost premiată de National Geographic şi face înconjurul lumii

O fotografie realizată într-o casă din Maramureş a primit un premiu de onoare la National Geographic Photography Contest 2014.

O fotografie realizată într-o casă din Maramureş a primit un premiu de onoare la National Geographic Photography Contest 2014.

Imaginea prezintă o scenă din viaţa simplă şi sărăcăcioasă a doi bătrâni. Bărbatul este surprins în timp ce este aşezat pe pat, pierdut în gânduri, iar soţia lui pregăteşte pâinea folosită la împărtăşanie. Fotografia a fost realizată în satul Sârbi din Maramureş, de Roberto Fiore, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul National Geographic.

Câştigătoarea marelui premiu al National Geographic Photography Contest 2014 este fotografia "A Node Glows in the Dark", realizată de Brian Yen, în Hong Kong.

Imaginea prezintă interiorul unui vagon de tren foarte aglomerat, în centrul imaginii ieşind în evidenţă chipul unei fete, luminat de ecranul telefonului mobil. Brian Yen va primi 10.000 de dolari şi o călătorie la sediul central al National Geographic, din Washington, pentru a participa la seminarul anual de fotografie al organizaţiei.

National Geographic este un lider în domeniul fotografiilor. La ediţia din acest an a National Geographic Photography Contest au fost înscrise peste 9.200 de fotografii, din peste 150 de ţări. Concursul a avut trei categorii - oameni, locuri şi natură - şi a fost jurizat de o comisie alcătuită din fotografi ai National Geographic şi alţi experţi în domeniu.

A trăit 122 de ani dintre care 100 a fumat! Secretul a fost dezvăluit de cercetători... VIDEO: Cea mai tare cerere în căsătorie dintotdeauna! A dus-o într-un automat de fotografii, iar ce a urmat de aici....e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x