Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Drumul ce duce nicăieri. O investiție de zeci de mii de euro a autorităților din Piatra Neamț. Ce glume fac localnicii și ce explicații au constructorii?

O stradă care nu duce nicăieri oferă imaginea zilei. Fâşia, ce porneşte dintr-un drum de pământ şi se opreşte brusc în mijlocul pustiului, a stârnit nedumerirea oamenilor din Piatra Neamţ. Iniţial au crezut că e vorba despre o pistă de aterizare sau o parcare. Abia când au văzut o trecere de pietoni lângă un câmp s-au convins că este vorba despre o stradă.

Cum treci de hârtoapele drumurilor de pământ de la marginea municipiului Piatra Neamţ, dai de nou asfaltata stradă a Sânzienelor. Lungă de 50 de metri, cu asfalt ca-n palmă. Singura problemă?! Cea mai recentă realizare a Primăriei se termină abrupt, în câmp.

Drumul modern, izolat undeva la poalele Muntelui Pietricica, a stârnit mirarea oamenilor din zonă. Nimeni nu-i vede încă utilitatea.

Eu am zis că e aeroport...Am crezut că e pistă de avioane.

Primăria Piatra Neamţ spune că că drumul care nu duce momentan nicăieri este doar începutul unui proiect de dezvoltare a zonei.

”Strada se intersectează cu strada Pietrelor, ultima stradă dinspre Muntele Pietricica, care urmează să fie asfaltată în anii următori. ”, a explicat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.

Prevăzători, constructorii au trasat deja o trecere de pietoni la capătul dinspre câmp, unde, la un moment dat, ar trebui să fie o intersecţie. Motiv pentru care au adus şi indicatorul STOP. Pentru pietoni, au construit deja trotuare. Doar că localnicii cred că va mai trece mult timp până când vor circula pe aici. Până atunci, animalele sălbatice au şi ele nevoie de un loc prin care să treacă în siguranţă.

Lucrările de asfaltare au costat 90.000 de euro. Alte 13 străzi din zonă, acum de pământ, ar trebui să fie asfaltate începând de anul viitor.

Recomandari