Antena Căutare

DUBAI și fața nevăzută a luxului! Nu vor să vezi ASTA!

Multă lume visează să ajungă în Dubai, una dintre cele mai luxoase destinații turistice din lume. Puțini sunt cei care știu că în spatele unui paradis clădit peste noapte se ascund adevărate drame.

Multă lume visează să ajungă în Dubai, una dintre cele mai luxoase destinații turistice din lume. Puțini sunt cei care știu că în spatele unui paradis clădit peste noapte se ascund adevărate drame.

În speranța că vor găsi un trai mai bun, mulți muncitori din țări sărace precum India sau Pakistan aleg să meargă în Emiratele Arabe Unite, orbiți parcă de promisiunea unei vieți mai bune.

Iluzia nu durează mult. Ajunși în Dubai, patronii pentru care lucrează le confiscă pașapoartele și orice alt act de identitate, pentru a-i transforma în sclavi fără drept de revoltă. Apoi sunt transportați în zone periferice, unde sunt cazați în condiții mizere. Într-o încăpere de doar câțiva metri pătrați sunt nevoite să stea până la 8 suflete, înghesuite în paturi suprapuse sau pe jos. Deși vara temperaturile depășesc 40-45 de grade Celsius, muncitorii nu beneficiază de aer condiționat, chiar dacă este o măsură obligatorie.

Primesc mâncare puțină și nicio îngrijire medicală. De obicei, oamenii se ajută între ei la nevoie, uniți parcă de același destin mizer. Aici timpul nu se oprește niciodată. Se muncește în 3 ture, indiferent de condiții sau de riscuri. Clădirile amețitoare ce fac din Dubai o bijuterie turistică sunt construite în timp record, chiar dacă uneori prețul se plătește în sânge uman.

Diferitele accidente la locul de muncă sau chiar decesele sunt mascate de autorități și trec mai mult în registrul de pierderi. Nesemnificative.
Uneori, muncitorii nu își primesc salariile cu lunile sau sunt prost plătiți. Dar nimeni nu se revoltă, căci un salariu de câteva sute de dolari oricum este mult pentru o familie din Filipine care trăiește cu câțiva dolari pe zi. Fără acte sau drept la replică, prizonieri într-o țară străină, muncitorii aleg să îndure chinurile în tăcere, de dragul familiilor sărace lăsate acasă cu promisiunea că „o să fie mai bine să muncești în Dubai”.

Sclavia modernă nu se vede, însă, atunci când te plimbi pe străzile aglomerate din Dubai sau Abu Dhabi. Autoritățile ascund aspectele neplăcute în spatele unor clădiri impresionante și nimeni nu are curajul să spună mai multe. Prea ocupat să admiri luxul din jur probabil că nu vei observa muncitorii care merg în picioarele goale și privesc cu jind la turiști. Probabil că vei avea parte de o vacanță minunată dacă vizitezi Dubai. Dar în fond…asta e tot ce contează. Și tot ce trebuie să se vadă.

Au venit să ne răpească?! Camerele de supraveghere au surprins EXTRATEREȘTRII veniți să ne OBSERVE!... Tensiuni și dezamăgiri pe plan amoros pentru Berbeci! Horoscopul zilei de joi, 13 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x