Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

După un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, un bărbat din Prahova a ridicat o cruce înaltă de aproape 40 de metri, pentru locuitorii comunei sale

Un vis după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca l-a îndemnat să facă un gest impresionant. Construcţia, din lemn, este cea mai înaltă din Europa şi este considerată, prin structură, unică în lume. Crucea uriaşă a fost sfinţită de mai mulţi preoţi.

Crucea de la Nucet este un vis împlinit, se mândrește Dumitru Bogdan, cel care a ridicat-o, un bărbat de 60 de ani, fost militar de carieră. În 2017, după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, în vis i-a apărut imaginea unei cruci mari din lemn.

Bărbatul a considerat visul un semn divin şi a trecut la treabă. A făcut mai întâi o schiţă, apoi, ajutat de câțiva meșteri, a ridicat monumentul. Crucea are 37 de metri, este numai din lemn şi cântăreşte o tonă şi jumătate.

Sătenii spun că nu întâmplător, locul pe care a fost construită crucea se numeşte Dealul lui Dumnezeu. Iar, până la ea, drumul nu este deloc uşor. Bogdan Dumitru mai are acum o dorință. Să ridice, lângă cruce, și un monument dedicat eroilor neamului.

Recomandari