Antena Căutare

Duqu, virusul informatic clonat care nu poate fi contracarat

Expertii in securitatea informatica avertizeaza asupra unui nou pericol: aparitia unui virus clonat numit Duqu, care nu doar distruge calculatorul, ci il invadeaza in secret iar apoi este folosit de catre hackeri, informeaza foxnews.com.

In realitate, Duqu este clona programului Stuxnet care a fost responsabil pentru invadarea sistemului nuclear iranian.

Potrivit unor experti noul virus, care a fost descoperit de Symantec cu ajutorul unui grup de cercetatori, creeaza o cale de acces care este apoi exploatata in vederea distrugerii sistemului la comanda hackerilor.

,,Este o operatiune inteligenta. Inca nu suntem siguri de ceea ce urmareste, dar stim ca se incheie cu un atac. Este ca un cal troian’’, a declarat Michael Sconso director la o companie de securitate informatica la nivel mondial.

Cea mai importanta intrebare este ,,cine se afla in spatele acestui atac?’’ Exista voci care spun ca este vorba de acelasi grup care a creat varianta originala. Insa Sconso are alta parere. Acesta considera ca Stuxnet exista pe piata deja de multa vreme si oricine are cunostinte minime in domeniu, ar putea sa se apere de acest pericol. In prezent insa nu exista nimic care sa il contracareze.

Foto: magic1548.co.uk

Cineva stie TOT ce scrii pe calculator. Afla cum ti se poate intampla!... VIDEO! SUA: Soferita la varsta de 9 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x