Antena Căutare

E demonstrat! Romanii sunt obsedati de telefoanele mobile

Studiile spun ca suntem nomofobi, adica obsedati de telefoanele mobile. Si ca ne uitam o data la o ora la telefon. Ba mai mult, nici noaptea nu ne vindecam de boala, pentru ca jumatate dintre noi butoneaza in pat.

Telefonul suna indiferent unde suntem. Ne pipaim prin buzunare, il cautam in geanta, pe rafturi si daca nu-l gasim, intram in panica. l-am pierdut! Specialistii ne numesc nomofobi, adica obsedati de telefoanele mobile.

In ziua de azi nu poti sa stai fara telefon, nu poti sa te intalnesti cu cineva, nu poti sa-ti amintesti ceva chiar. Luam telefoanele cu noi peste tot si le butonam cam toata ziua. Cel putin o data in fiecare ora ne uitam la aparat.

Cat de dependenti suntem de telefonul mobil o demonstreaza studiile facute de specialisti in strainatate. 54% dintre noi obisnuim sa butonam telefonul atunci cand stam linistiti, in pat. Iar 39% dintre noi nu lasa telefonul din mana nici macar atunci cand intra la toaleta.

Ce sa mai vorbim de cei care nu se dezlipesc de telefon cand sunt pe strada, in masina sau la masa.

Probleme apar atunci cand intram in panica, speriati ca nu ne gasim telefonul. Iar asta se intampla foarte des. 73% dintre noi o patesc.

Pentru multi dintre noi, e clar. E greu sa ne lipsim de el.

Apartamentele din Japonia sunt amenajate cu mobila pentru... pisici!... Observator Special: Idei preconcepute despre samurai, scotieni si fundamentalismul islamic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x