Antena Căutare

E mic, mic, mic si este pe cale de disparitie. “Soarecele optic” va deveni piesa de muzeu

Nu tinem pasul cu tehnologia. E clar asta! Dar o asemenea veste “zguduie” intreaga planeta: mouse-ul, gadgetul pe care il folosim in fiecare zi, va disparea in urmatorii 50 de ani

Soarecele optic” a fost inventat, in 1963, de Douglas Englebart si Bill English, la Institutul de Cercetare din Palo Alto, California, iar de atunci sute de milioane de oameni il indragesc si il folosesc, in fiecare zi.

Insa, din cauza telefoanelor si gadgeturilor de ultima generatie, se petrece o adevarata tragedie: mouse-ul va disparea. Bine, ce-i drept, nu acum, ci in urmatorii 50 de ani. Specialistii considera ca mai are de trait doar cinci decenii, iar locul sau va fi luat de calculatoarele cu touchscreen.

Astfel, pentru nepotii sau copiii nostri, “soarecele” va ramane doar "impaiat", la muzeu, pentru ca ei vor fi obisnuiti cu "slide, zoom" si "double touch", termeni cu utilizati de cei care folosesc tablede, smartphone-uri sau ipoduri.

Foto: Hepta

Bucurestiul, printre primele 60 de orase din lume care au introdus transportul subteran... Inventatorul tigarilor, responsabil de moartea a 100 de milioane de persoane? De la o mica afacere, la o industrie globa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x