Antena Căutare

E tare, e pe ritm si parca esti in ring: "Locking", lupte de strada prin dans. Tu ai face asa ceva?

Fericirea are mai multe forme de exprimare! Iar cea mai spectaculoasa dintre ele pare a fi dansul. O arta ce nu exprima doar fericirea, ci si libertatea. In Romania, libertatea a venit si cu o noua miscare. Se numeste Street Dance. Un stil care, pana nu de mult, se invata in cartier, in parcuri si in statii de metrou. Astazi va vorbim despre Locking. Un stil de dans de strada ce a cuprins, ca o febra, intreaga lume. In Locking, ringul de dans este, mai mult, un ring de lupta. Fara pumni, fara picioare, dar cu ironie, provocari si intepaturi. Totul, in miscari de dans

Da, este o lupta. Un "battle", cum ii spune strada. Aici nu exista diferente de sex sau gabarit. Trebuie sa te misti mai bine, mai original, mai cool decat celalalt. Dana si Victor. au multe de impartit. Si, totusi, se inteleg atat de bine. De parca nu doar ar dansa impreuna. Dar asta e o alta poveste. “Eram prin liceu in clasa a X-a, a XI-a si am cunoscut-o in club, in regie. Eu dansam, ea se uita la mine, eu la ea, imi placea si mie foarte mult cum danseaza”, a povestit Victor.

“A fost ceva, da. A fost foarte intensa relatia, multumita relatiei pentru dans, am vrut sa ne casatorim, nebunie totala, pana cand ne-am dat seama ca nu avem nicio treaba unul cu altul”, a completat Dana.

La partaj, au ramas amandoi cu Lockingul - dansul care ii reprezinta pe amandoi.

Dansuri de salon, dansuri latino, dansuri populare si cam atat. Asta era oferta scolilor de dans in perioada in care Victor si Dana au descoperit Street Dance-ul. Nu au avut nevoie de o scoala pentru a-l invata. “Am dat peste niste filmari, am vazut niste breakeri si mi-au placut mult”, a mai spus Victor.

Cel mai cunoscut dans de strada, breakdance-ul a venit ca un vartej in Romania. A produs o febra, apoi s-a retras la fel de vijelios. Insa a lasat in urma radacinile pentru alte categorii de street dance. “Am descoperit o chestie care m-a caracterizat foarte tare, o veselie, locking se numeste. Dansul m-a ajutat sa ma descopar pe mine ca om”, a adaugat Dana.

Daca ar fi si reusit sa se intretina din asta, ar fi fost perfect. Insa dansul ramasese doar o pasiune. In parallel, a terminat Facultatea de Drept si a devenit consilier juridic. Asa a ajuns la o cotitura in viata ei. A avut de ales intre o cariera in Drept si una in dans. Si a ales. “Acum, pasiunea mea pentru dans m-a impins spre o facultate de coregrafie, spre a-mi castiga existenta din asta”, a mai zis Dana.

Victor s-a lovit de aceeasi cumpana. Drumurile lor s-au separat. Atat in relatie, cat si in cariera. Dar se mai intalnesc sa repete cateva miscari impreuna. Ca-n zilele bune.

Vezi editia integrala a Observatorului Special pe Antena Play.

Doamna muzicii populare romanesti a venit la Acces Direct! Maria Ciobanu: "Sper ca nepotii sa-mi calce pe urme"... D'ale americanilor: 504 suluri de hartie igienica pentru un videoclip...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x