Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Toată Planeta o admiră! Ea este femeia care a stat cel mai mult în spaţiu. A petrecut Crăciunul pe orbită

O astronaută americană a intrat în istorie, după ce a stabilit un record! Ea a devenit femeia care a stat cel mai mult în spaţiu, fără să revină pe Pământ. Americanca a petrecut 298 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională. Chiar dacă performanţa este remarcabilă, astronauta speră ca recordul ei să fie doborât cât mai repede, de o altă temerară.

Ea este femeia care a stat cel mai mult în spaţiu

Christina Koch a sosit pe Staţia Spaţială la 14 martie. Misiunea sa urma să dureze şase luni, dar NASA a hotărât să o prelungească pentru a colecta, între altele, mai multe informaţii despre efectele zborurilor spaţiale asupra organismului. Şi astfel, astronauta a ajuns să bată recordul feminin de şedere neîntreruptă în spaţiu, deţinut de o colegă de la NASA, Peggy Whitson.

În timpul misiunii pe Staţie, astronauta de 40 de ani a înregistrat încă o premieră: în luna octombrie, împreună cu Jessica Meir, a efectuat prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină. A primit, atunci, felicitări şi de la preşedintele Donald Trump.

Până la revenirea pe Pământ, Christina Koch va aduna 328 zile de şedere neîntreruptă în spaţiu. Ea speră că performanţele sale vor inspira cât mai mulţi tineri să-şi urmeze visurile.

Astronauta a sărbătorit, recent, pe orbită, Crăciunul alături de doi compatrioţi şi de comandantul echipajului, un italian. Petrecerea a fost cât se poate de veselă, cu toate restricţiile impuse de situaţie.

Recomandari