Antena Căutare

Astazi sarbatorim Ziua internationala a animalelor!

Ziua Mondiala a Animalelor este celebrata in fiecare an la data de 4 octombrie. Campania de protejare a necuvantatoarelor a inceput inca din 1931, in Florenta, cand o grupare de ecologisti a dorit sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste disparitia anumitor specii.

In aceasta zi, viata animalelor, in toate formele ei, este celebrata peste tot in lume, prin conventii si campanii de ajutorare a speciilor in pericol de disparitie si nu numai. Ziua de 4 octombrie coincide si cu celebrarea lui Francis de Assisi, un iubitor al naturii, considerat si "sfantul patron" al animalelor si mediului inconjurator. Despre Sfantul Assisi se spune ca avea capacitatea de a comunica si vorbi cu toate animalele.

Desi a debutat ca o zi reprezentativa in calendarul crestin, Ziua Mondiala a Animalelor a devenit o ocazie pentru altruistii din intreaga lume, indiferent de religie si nationalitate, care doresc sa ajute vietuitoarele aflate in pericol. Celebrarea necuvantatoarelor are loc in biserici, sinagogi si parcuri, sustinute de catre capelani independenti care se ocupa cu protejarea diferitelor specii.

Si romanii sarbatoresc Ziua Mondiala a Animalelor pe 4 octombrie. Anul acesta se desfasoara diverse campanii menite sa ajute animalele din adaposturile din Bucuresti, dar si din alte orase ale tarii. Obiectivul principal din acest an este impulsionarea adoptiilor.

Pentru mai multe detalii despre adoptii, nu ratati VIDEO de mai sus!

Foto: boston.com

NASA, in alerta: Pamantul, lovit cu forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen... Aceasta este Mona Lisa, muza lui da Vinci?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x