Antena Căutare

Ecstasy, substanta "magica" din cluburi descoperita in urma cu o suta de ani

Ce faceau cercetatorii in urma cu 100 de ani, cand lumea inca avea destule necunoscute? Va spunem noi. Descopereau Ecstasy! De fapt, aceasta a fost una dintre cele mai mari descoperiri ale anului 1913. Atunci, drogul era privit ca o substanta de-a dreptul magica. Pana mai tarziu, cand alti cercetatori, probabil, au inventat mascatii de la Brigada Antidrog.

Metilen-dioxi-metamfetamina, "biscuiti disco", Super Mario, "porumbei albi", "drogul clubului", "drogul imbratisarii", "drogul dragostei", X, E, MDMA, Ecstasy pur 100%. Sunt zeci, poate chiar sute de tipuri de Ecstasy. O substanta interzisa care a fost sintetizata fix in urma cu un secol, in 1913. Dar abia dupa mai bine de o jumatate de veac, oamenii au inceput sa o considere ca fiind un tratament ideal pentru cea mai comuna boala a omenirii - plictiseala. Prin anii '70, pastila-minune era denumita pilula-dragostei.

Ecstasy este sintetic si te face sa iubesti pe toata lumea, spun cei care au incercat aceasta pastila.

Autoritatile au mai avut nevoie de niste ani pana cand si-au dat seama ca pana si pastila-dragostei este un drog deosebit de periculos. Fara sa-si dea seama, autoritatile au spus cuvantul magic: interzis. Asa a devenit Ecstasy din ce in ce mai popular, din ce in ce mai cerut in toate cluburile din lume. A explodat in perioada disco, a continuat in perioada house si a primit o mana de ajutor si de la cei mai tari rapperi ai planetei.

Toate acestea multumita unui cercetator care a stat cam mult in laborator in 1913. Alti colegi de-ai sai au inventat in acelasi an lucruri mai utile, precum parasuta sau sutienul - varianta moderna.

FENOMEN astronomic spectaculos! O cometa va trece foarte aproape de Pamant. Cand va fi vizibila... FABULOS | Un muzician de senzatie acompaniaza jocul Super Mario cu o vioara! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x