Antena Căutare

Ei au fost primii SIAMEZI în lume! Nimic nu le-a stat în cale fraţilor Bunker: s-au căsătorit şi au avut 21 de copii

Au fost priviţi toată viaţa ca nişte ciudăţenii ale naturii, au înfruntat cuvinte dure, priviri suspecte, dar au avut parte şi de iubire şi, mai apoi, copii. Aceasta este povestea controversată a fraţilor Bunker, primii siamezi din lume

Au fost priviţi toată viaţa ca nişte ciudăţenii ale naturii, au înfruntat cuvinte dure, priviri suspecte, dar au avut parte şi de iubire şi, mai apoi, copii. Aceasta este povestea controversată a fraţilor Bunker, primii siamezi din lume

S-au născut în 1811, într-un sat pescăresc de lângă Bangkok, Thailanda. Moaşa care a ajutat la aducerea lor pe lume a fost terifiata. Nu şi mama, care i-a iubit din prima clipă. Nu s-a pierdut cu firea, dimpotrivă! Le-a salvat viaţa. Micuţii stăteau faţă în faţă, aşa ca femeia i-a numit simplu: In şi Jun (Eng şi Chung).
CITEŞTE ŞI Are doar 14 ani, dar arată ca un pensionar! Caz medical șocant, el este adevăratul Benjamin Button!
Copilăria nu le-a fost uşoară! Privirile răutăcioase, şuşotelile celor care îi vedeau, toate le-au amărât viaţa. Dar nu s-au lăsat. Au fost încurajaţi să facă exerciţii fizice şi să încerce să întindă ligamentul care le unea trupurile, reuşind astfel să creeze o distanţă de aproximativ 14
centimetri, destul cât să poată alerga sau înota.
UN COMERCIANT BRITANIC, ÎNGER PĂZITOR PENTRU CELE DOUĂ SUFLETE UNITE ÎNTR-UN SINGUR TRUP!
Robert Hunter a fost cel care a recunoscut potenţialul comercial al siamezilor, după ce a crezut că sunt „un soi ciudat de animal” atunci când i-a văzut înotând în râu. Bărbatul i-a convins cu uşurinţă pe părinţii băieţilor să-l lase să-i ia cu el în Vest, unde urma să fie expuşi spre deliciul publicului curios.
După cinci ani de negocieri cu regele Siamului şi puţin ajutor din partea unui căpitan de vapor, Abel Coffin, gemenii au părăsit micuţul sat pescăresc în care s-au născut. Mama a primit 500 de dolari timp de 30 de luni din partea lui Hunter şi a lui Coffin.
Pe vasul care-i ducea spre Massachsetts, Eng şi Chung au demonstrat, prin intermediul translatorului care îi însoţea, că sunt extrem de isteţi şi coordonaţi.
Cariera lor a început, totuşi, ca oameni de spectacol. Gemenii au făcut senzaţie în Boston şi în teatrele din Statele Unite, unde făceau show-uri le de câte patru ore pe zi, şase zile pe săptămână.
AMBII SIMŢEAU GUSTUL MÂNCĂRII ATUNCI CÂND UNUL DINTRE EI MÂNCA!

Medicii şi oamenii de ştiinţă au devenit imediat interesaţi de “ciudăţenie”. La aproape 1.60 înălţime, gemenii erau complet dezvoltaţi, iar ligamentul lor era de mărimea unui braţ de copil. În urma studiilor, s-a observat că Eng şi Chung simţeau dacă unul din ei era gâdilat şi simţeau gustul mâncării atunci când celălalt mânca.
Totuşi, nu puteau auzi dacă cineva îi şoptea ceva unuia dintre ei şi nu simţeau dacă unul din ei era ciupit de mână, de exemplu. Deşi ambii erau inteligenţi, Chung îl domina pe Eng, căruia rar îi venea rândul să vorbească.

James Calloway, un tânăr doctor care i-a invitat să îl urmeze în Carolina de Nord, i-a transformat în fraţii “BUNKER”!
Adobândit cetăţenie americană şi şi-au luat prenumele „Bunker”. Îndrăzneţi şi cu un simţ al afacerilor dezvoltat, Eng şi Chung şi-au deschis un magazin şi au cumpărat 80 de hectare de pământ, pe care au construit o fermă şi o casă spaţioasă.
Chiar dacă pe plan financiar se aflau în plină dezvoltare, din viaţa fraţilor Bunker lipsea ceva. Fraţilor le plăcea compania femeilor atractive, cu care se implicau deseori în discuţii, însă lumea privea nevoile fizice ale celor doi drept o glumă.
IUBIRE ÎN PATRU, O POVESTE CONTROVERSATĂ!
Momentul în care Eng şi Chang au pus ochii pe fiicele lui David Yates, un fermier din vecinătate, a fost începutul unei poveşti de dragoste neobişnuita. Chang şi sora mai slabă, Adelaide, s-au îndrăgostit, însă Eng şi sora acesteia, Sarah, nu.
Fraţii Bunker, soţiile şi doi dintre copii
Să se însoare cu două surori părea, totuşi, alegerea corectă, întrucât buna-cuviinţă victoriană nu ar fi tolerat ca o femeie să împartă intimitatea cu o altă femeie în alte circumstanţe. Cuplurile s-au căsătorit într-o biserică baptistă în 1843, scrie Historia.ro.
Nimeni nu ştie cum şi-au imaginat fraţii Bunker că vor funcţiona căsniciile lor, însă siamezii au luat în considerare să apeleze la măsuri drastice. Deşi au fost avertizaţi de mulţi doctori că o operaţie de separare le-ar putea fi fatală, cu puţin timp înainte de nuntă, cei doi au călătorit în Philadephia pentru a efectua procedura. Chiar înainte de operaţie, însă, surorile i-au convins să nu apeleze la riscanta procedură.
Nunţile celor patru au provocat un scandal naţional, care s-a amplificat când femeile au dat naştere primelor fiice. În ciuda faptului că erau priviţi cu ochi răi de societate, fraţii Bunker au avut în total 21 de copii: 11 erau ai lui Eng şi 10 ai lui Chang...
Imagini care îţi tăie răsuflarea? Mai gândeşte-te! Fotografii cu locaţii de vis - "înainte" şi "după"... Poţi vedea ce se ascunde în spatele cercului roşu? Testul care a făcut înconjurul lumii. 9 din 10 oameni îl greșesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x