Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ei sunt elevii români care au scris istorie la NASA! Cum arată viitorul, în viziunea acestor tineri geniali

Succes românesc la NASA, obţinut de 21 de liceeni din Bucureşti! Tinerii au concurat cu peste zece mii de elevi din întreaga lume şi s-au întors cu premii la toate categoriile la care au participat. a Washington s-au întâlnit cu astronauţi din misiunile Apollo şi au vorbit cu specialişti în domeniu despre viitorul în spaţiu.

Succes românesc la NASA, obţinut de 21 de liceeni din Bucureşti! Tinerii au concurat cu peste zece mii de elevi din întreaga lume şi s-au întors cu premii la toate categoriile la care au participat. La Washington s-au întâlnit cu astronauţi din misiunile Apollo şi au vorbit cu specialişti în domeniu despre viitorul în spaţiu.

Liceenii români au scris istorie la NASA. Proiectele lor de colonii spaţiale i-au uimit pe specialişti. Au lucrat la ele luni întregi, în timpul liber, şi au fost atenţi la toate detaliile.

„Trebuia să ne gândim la absolut orice, de la apă, mâncare până la eventual reproducere sau cum vor arăta casele acolo”, a explicat Emanuel, unul dintre elevi.

Sunt elevi în clasa a 12 a la Liceul „Tudor Vianu” din Capitală. Locul întâi l-au obţinut cu proiectul unei nave trimisă pe unul dintre sateliţii lui Marte.

La întoarcerea în ţară, familiile de-abia şi-au stăpânit emoţiile. „Pentru noi, e o mândrie şi cred că şi pentru România, şi pentru şcoală. Sunt copii foarte buni, foarte muncitori, copii deştepţi”, a spus Denisa Protopopescu, mama unuia dintre tineri.

Cea care le-a îndrumat paşii către NASA a fost profesoara lor de fizică, pentru care participarea la concursul organizat de Agenţia Spaţială Americană este deja o tradiţie.

„Nu e un concurs pe care îl pregăteşti într-o zi, le folosesc cunoştinţele acumulate în timp. Le folosesc cunoştinţele de fizică, de engleză, de matematică”, a explicat Ioana Stoica - profesor de fizică la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”

Recomandari